Onley Desirables: designer vintage

Onley Desirables met designer vintage

Wat is het toch altijd verrassend om weer een nieuwe winkel te ontdekken. Dit keer lukte het via Instagram, ik zag zoveel moois voorbij komen bij Onley Desirables.  Gelukkig hoefde ik er niet ver voor te reizen, want dat wil ik momenteel nog zoveel mogelijk voorkomen. Onley Disirables is een van de vele winkels in de (vernieuwde) Czaar Peterstraat in Amsterdam. Een winkel met Designer Vintage, Clothing with a past. 

Designer Vintage

Als je binnenstapt in dit fraai ingerichte pand volgt er een hartelijk welkom door eigenaar Gerard. Voor liefhebbers van kleding van Issey Miyake is er heel veel keuze, in ieder geval op de dag dat ik er was. Verdere topmerken die je kunt aantreffen: Ann Demeulemeester, Vivienne Westwood, Comme des Garçons, Jean Paul Galtier en nog veel meer. Niet alleen voor vrouwen, er hangt ook vrij veel voor mannen. Ook verkoopt Gerard schoenen, tassen an andere accessoires.

Issey Miyake

 

Onley Desirables: designer vintage

Een bloesje (of jasje of broek) van Issey Miyake stond al langer op mijn wensenlijstje. Dit Issey Miyake bloesje vond ik meteen zo mooi! Het paste perfect, bedacht waar ik het allemaal bij zou kunnen dragen en ja, ik heb het dus gekocht. Het is gemaakt van geplisseerde stof, kenmerkend voor Issey Miyake. Het is een kunstwerkje op zich. Een volgend keer ga ik een rondje maken langs de andere winkels in de Czaar Peterstraat. Zoals NJAG voor een bijzonder cadeautje voor jezelf of voor iemand anders. En ik wil zeker nog naar de winkel van Marcha Hüskes. Zij is ontwerpster, verkocht jarenlang haar kleding via boutiques in binnen- en buitenland. Maar omdat zij graag meer contact wilde met vrouwen die haar kleding dragen besloot ze in 2018 om een eigen studio te openen. Zij is overigens ook via Instagram te volgen.