Online lezing Vintage Fashion Vrije Academie

foto: Tom Klein Photo

ONLINE – Lezing Vintage fashion Vrije Academie

De Vrije Academie organiseert binnenkort een lezing over vintage fashion. Dat komt op een goed moment. Want er is steeds meer belangstelling voor tweedehands en vintage kleding. Naast de grote winkels als Rataplan, Episode, Appel & Ei en de winkels van het Leger des Heils komen er op dit gebied ook steeds meer kleinere, gespecialiseerde winkels. De term vintage wordt meestal gebruikt voor kledingstukken die in ieder geval ouder dan 20 jaar zijn of uit een bepaalde periode stammen, zoals bijvoorbeeld de jaren 50. Tweedehands kleding – of secondhand, pre-owned of pre-loved – is doorgaans van recentere datum.  Het aanbod van goede kwaliteit wordt steeds groter. Qua duurzaamheid is het natuurlijk ook een heel goed alternatief. En zoals Tommy Page (van de gelijknamige winkel) in mijn boek Oog vor Stijl opmerkt: “Je komt in deze winkels niet overal hetzelfde tegen en als het naar je zin is heb je iets unieks te pakken.”

illustratie Birthe Weijkamp

Voor mensen die belangselling hebben voor tweedehands en vintage, maar door de bomen het bos niet meer zien organiseert de Vrije Academie binnnekort een online lezing met als titel:

Een reis door de wereld van tweedehands mode: van de jaren ’20 tot nu

“Deze online lezing neemt u mee door de geschiedenis van de ‘vintage fashion’ vanaf de jaren ’20 tot heden. Docente Birthe Weijkamp heeft als modehistorica niet alleen kennis van de geschiedenis van de mode, maar draagt dagelijks vintage kleding. Zij laat u zien wat er allemaal komt kijken bij de zoektocht naar oude stukken: waar kunt u deze vinden en waar moet u op letten als u iets koopt? Een soort vintage shopping guide én dat dus gewoon vanuit uw eigen stoel!

Wat als u eenmaal een pareltje uit grootmoeders tijd hebt gevonden? Hoe draagt u zoiets en hoe kunt u het bijvoorbeeld wassen? Aan het eind van de lezing is er aandacht voor het stylen van een vintage look: modern gecombineerd of helemaal authentiek met naadkousen en een hoedje. Schrijf u in voor deze online lezing en laat u inspireren!”

Korting

De online lezingen van elk een uur worden gegeven op 25 november 2020 en op 10 januari 2021. Als je je inschrijft bij de Vrije Academie krijg je 10% korting. Vul daarvoor deze kortingscode MISJA-VINTAGE  in (deze code is geldig t/m 9 januari 2021). Meer informatie hierover vind je op de web site van de Vrije Academie.