Online Lezing Pierre Cardin

Bij de Vrije Academie zitten ze – ook tijdens de lockdown – gelukkig niet stil. Er worden tal van online activiteiten georganiseerd, zodat we daar nog steeds van kunnen genieten. Op het gebied van mode is er binnenkort een lezing over het werk van Pierre Cardin. Hij is misschien minder bekend dan bijvoorbeeld Coco Chanel, Christian Dior of Yves St. Laurent. Toch is hij ook vernieuwend geweest, denk aan zijn futuristische ontwerpen uit de jaren 60.

Online lezing Pierre Cardin

foto: Expo Future fashion, Brooklyn Museum

Meer over Pierre Cardin

Onlangs is hij op 98 jarige leeftijd overleden. Dat was voor kunsthistorica Monique Hafkamp reden om een eerbetoon te geven. In een online lezing laat ze ons kennismaken met deze couturier. “Wie was hij? Welke futuristische stijl ontwikkelde hij in de Space Age van de jaren ‘60? Wat is zijn rol geweest als ontwerper; niet alleen van kleding maar ook van materiaal en accessoires?.”

Online lezing Pierre Cardin

Cardine jurken 1968

Lekker thuis

Online lezingen hebben als voordeel dat je er de deur niet voor uit hoeft. Deze lezingen duren een uur en zijn gepland op dinsdag 2 februari van 20.00 uur tot 21.00 uur. En de volgende op zaterdag 13 februari van 14.00 tot 15.00 uur. Uiterlijk een uur voor aanvang ontvang je een link waarmee je via het programma Zoom kunt inloggen. Het is wel handig om vooraf Zoom op je computer te installeren.

Dynel Cardin 1968, Museum at FIT

Online lezing met Korting

Ook voor deze lezingen mag ik een speciale korting aanbieden aan mijn lezers. Met de kortingscode MISJA-CARDIN krijg je 10% korting. Je kunt hiervoor inloggen bij de Vrije Academie. Ik wil graag meer weten over het werk van deze ontwerper en heb me inmiddels aangemeld voor 2 februari.

Meer Mode lezingen

De Vrije Academie organiseert de komende tijd nog meer lezingen over (mode)ontwerpers. Zoals een lezing over Coco Chanel door Karien Canters. Kijk voor het volledige aanbod op de site van de Vrije Academie.