Ontmoeting in Málaga: Mis Papelicos

Kleurrijk

Sinds een tijd volg ik op Instagram Mis Papelicos uit Málaga. Dus toen ik samen met meneer B plannen maakte voor een trip naar deze stad, stond een ontmoeting met deze kleurrijke en uitgesproken dame op mijn wensenlijstje. Het is geweldig om iemand die je alleen maar van foto’s kent, in levende lijve te zien en nog wel in haar eigen stad. Ze blijkt in het echt net zo kleurrijk als op haar foto’s. Ze heet Sacramento, de naam Mis Papelicos is trouwens ontstaan doordat ze als kind al mode plaatjes uit tijdschriften knipte en er notitieboekjes mee volplakte.

Ontmoeting in Málaga: Mis Papelicos

Combinaties

Mis Papelicos (1950): “Ik ben geboren in Jaén (Spanje), heb in Engeland gewoond en woon inmiddels al weer jaren in Málaga. Ik heb gewerkt als lerares en heb altijd interesse gehad in mode. Ik volg de ontwikkelingen, maar gebruik alleen datgene wat me staat en waar ik van hou. Ik bedenk heel graag nieuwe combinaties, zoals verschillende patronen die uiteindelijk toch goed bij elkaar blijken te passen. Ik hou niet zo van regeltjes en ben van mening dat je alle kleuren, net als in de natuur, goed bij elkaar kunt gebruiken. Vandaar m’n roze jurk en gele schoenen.”

“Ik kleed me alleen voor mezelf, ik kijk in de spiegel of ik er tevreden over ben. Zo ja, dan kan ik ermee naar buiten. Wie weet inspireer ik mensen die ik tegenkom, net zoals ik word geïnspireerd door mensen die zich durven onderscheiden. Ik koop meestal tweedehands en vintage kleding en geef er een eigen draai aan. Dit vestje heb ik ooit in Amerika gevonden op een rommelmarkt. Ik heb de panden aan elkaar gemaakt en er een strik met broche op gemaakt.”

Kapsel

“Dit kapsel is min of meer spontaan ontstaan. Ik draag het al jaren kort, toen ik een tijd geleden op een ochtend wakker werd zag ik in de spiegel dat er een soort krul op m’n hoofd zat. Ik vond het wel grappig staan. In overleg met m’n kapster is dit model ontstaan. Zij knipt en krult het één keer in de twee weken, ik heb er geen omkijken meer naar.”

Zo moeder, zo dochter

Rebecca, één van de twee dochters van Mis Papelicos, runt sinds kort haar eigen tweedehands kleding winkel: Mathius marvellous shop. Het is geen doorsnee winkel, de meeste kledingstukken die je hier vindt zijn opgepimpt door Rebecca. Vandaar de prominente plek in de winkel voor de naaimachine, waarmee veel kledingstukken bewerkt worden. Het is een ‘Upcycling shop’.

De liefde voor mode delen moeder en dochter. Ze inspireren elkaar enorm en gaan ook graag samen op reis, bijvoorbeeld naar Fashion Weeks in steden als Milaan en New York. Veel van de kleding die Mis Papelicos draagt op de foto’s op Instagram en haar blog blijken door Rebecca te zijn gemaakt.

Rebecca borduurt bijvoorbeeld kralen en strass steentjes op een werk overall, waardoor het een echte creatie wordt. Ze watteert delen van een jack, appliceert bloemen of gebloemde stof op bestaande jassen. Het zijn daardoor heel verrassende en unieke kledingstukken die je er aantreft. En allemaal heel redelijk geprijsd. Ik ben blij met het zelfgemaakte blousje dat ik bij haar kocht. Ik heb er een beetje spijt van dat ik niet een van de broches heb gekocht. Maar er wordt gewerkt aan een online shop, dus misschien kan ik er binnennkort eentje bestellen.

 

Ben je op zoek naar meer van dit soort ‘nieuw concept tweedehands winkels’: in Haarlem zit Vintage Curators

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]