Wat een toeval Anna-Den-Haag-_-MisjaB.nl

In Haarlem stopt de trein die ik moet hebben voor m’n afspraak in Amsterdam. Er stappen uiteraard veel mensen uit. Net op het moment dat ik wil instappen zie ik tussen al die mensen een opvallende dame met een hoed op. Stoere uitstraling en toch elegant, leeftijd klopt, ik aarzel een moment. Laat ik de trein gaan of deze mevrouw. Ik kies voor de trein en loop snel achter haar aan.
Ik heb toch een kleine achterstand, dus moet op een draf om haar in te halen. Het lukt en gelukkig, niet voor niks, ze vind het leuk dat ik haar vraag én ze wil wel op de foto.

Ontmoeting op het station Anna-Den-Haag-_-MisjaB.nl

Danseres

Anna (1954) blijkt in Den Haag te wonen en is voor haar werk in Haarlem. Ze is geboren in Kroatië en woont inmiddels al ruim 30 jaar in Nederland. Anna: “Ik kwam voor een dansopleiding Euritmie naar Nederland. Het plan was om daarna weer terug te gaan. Het liep anders. Het culturele klimaat in Nederland was toen zo goed, dat ik ben gebleven toen ik m’n opleiding had afgerond.”

In Euritmie kun je 3 vormen onderscheiden: toneel/theater euritmie, medische euritmie en pedagogische euritmie. Deze laatste vorm wordt op Vrije scholen gegeven. Ik heb de opleiding voor kunst gekozen, de theater kant. Het is een heerlijk beroep!

Ontmoeting op het station Anna-Den-Haag-_-MisjaB.nl

Veranderd straatbeeld

“Er is wel veel veranderd in Nederland in de afgelopen 30 jaar, zeker het straatbeeld. Toen ik kwam was het zo saai!  Er is nu veel meer kleur, mensen zien er verzorgder uit. Daarnaast is er nu veel meer aandacht voor mode. De jas die ik vandaag draag is van COS. Ik ben een lopende reclamezuil voor Cos. Ik vind hun kleding fantasievol, simpel bedacht maar met geweldige details. Daar zijn ze heel goed in. De hoed kocht ik bij de Bijenkorf. Mijn zonnebril is een Gucci. “

Ontmoeting op het station Anna-Den-Haag-_-MisjaB.nl Anna-Den-Haag-_-MsijaB.nlIMG_2354

Anna vertelt dat haar zoon het vast leuk vindt als hij hoort dat ze is gefotografeerd. Hij kan haar kledingstijl erg waarderen. Ik neem de volgende trein naar Amsterdam en kom nog nét op tijd bij m’n afspraak. Zo’n toevallige ontmoeting kleurt mijn dag!

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This