Oog voor stijl, straatfotografie in Doesburg: Joke en George

Oog voor stijl in Doesburg

Mijn stelling dat je overal pareltjes qua stijl kunt vinden wordt bevestigd in Doesburg. Daar ontmoet ik Joke en George Meier. Ze wonen ‘om de hoek’ in Hummelo en runnen er samen een manege. Joke: “We hebben 20 paarden en geven daarmee les. Aan kinderen, maar ook aan volwassenen, al dan niet met ervaring. We organiseren onderlinge wedstrijden en zomerkampen. Het samen werken gaat heel goed omdat we de taken verdeeld hebben. George heeft van ons tweeën het meeste geduld, dus hij geeft de lessen. Ik neem de buitenritten voor mijn rekening.”

Oog voor stijl, straatfotografie in Doesburg: Joke en George

Mode is een feestje

Joke’s roots liggen in de modewereld, ze volgde de lerarenopleiding Handvaardigheid & Textiel. En ze heeft ervaring in het ontwerpen en maken van kleding. Een aantal jaren bleef er door het werk in de manege niet zoveel tijd voor over, maar haar aandacht voor mode is de laatste jaren aangewakkerd. Ze heeft het vak van styliste weer opgepakt en is actief onder de naam Dressandgo.nl  Daarnaast geeft ze advies aan klanten van tweedehands winkel 2ndtimeboutique in Doetinchem. Een winkel die gerund wordt door een vriendin. Joke: “Ik vind mode een feestje. 9 van de 10 keer ben ik overdressed, maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik ben van mening dat je je mag onderscheiden en dat iedereen mag dragen wat hij of zij wil.”

Oog voor stijl, straatfotografie in Doesburg: Joke en George

George

Joke en George werken niet alleen samen, maar hebben wat kleding betreft ook dezelfde smaak. George (hij spreekt het uit als Sjors): “In alles wat je belangrijk vindt versterk je elkaar. In mijn vriendenkring ben ik altijd de best geklede en degene die er de meeste aandacht aan schenkt. Ik hou van deze gentleman stijl. Ik snuffel graag rond in tweedehands winkels en maak er m’n eigen mix mee. Eigenlijk hoort het niet dat je een dasspeld én een gilet tegelijk draagt, maar dat doe ik dus wel. Bovendien is deze dasspeld gemaakt van Zeeuwse knoppen, dus daarmee laat ik m’n afkomst zien.”

Gedeelde passie

Ze kunnen in verband met de paarden niet zo heel vaak samen op pad, maar als dat een keertje lukt gaan ze graag neuzen in tweedehands winkels. Ze gaan dan overigens ieders hun gang en spreken aan het eind van de dag weer af. George: “Ik kan heel goed slagen bij de tweedehands winkels van het Leger des Heils, de Reshare stores. Omdat ik zo’n klein maatje heb, vind ik vaak bijzondere dingen. Ook wat schoenen betreft trouwens. Ik kan daardoor nog meer mijn eigen stijl vorm geven.”

Stoer en vrouwelijk

Joke: “Mijn stijl omschrijf ik als vrouwelijk en toch stoer. Alleen op een mooie zomerdag kun je mij in een jurkje zien. Mijn lange haar is een beetje wild, de klassieke touch zit in het jasje. We hebben boven in ons huis een hele grote, gezamenlijke kleed ruimte. We kunnen op die manier oneindig mixen en matchen met kleding. George heeft er bijvoorbeeld wel 30 gilets op een rij hangen en heel veel stropdassen.Ik koop ook veel tweedehands  – omdat het m’n creativiteit aanwakkert en het duurzaam is – en vul het af en toe aan met iets nieuws. Ik ga altijd op deze manier gekleed, ook als ik de hond ga uitlaten in het bos.”

 

Oog voor stijl, straatfotografie in Doesburg: Joke en George

“Ik hou van accessoires, zoals een hoed, handschoenen en tassen. Ze maken het plaatje compleet. Je mag je best onderscheiden wat kleding betreft, zeker als je iets ouder wordt. Maar kijk vooral wat bij jou en je bezigheden past. Voel je vrij, je hoeft niet meer ergens bij te horen. Doe het voor jezelf. Ik wil  ook graag andere 50+ vrouwen inspireren via Instagram. Een platform dat er ook voor heeft gezorgd dat ik al meerdere keren als model gevraagd ben.”

Joke en George heb ik ook gefotografeerd voor mijn rubriek Even Weg & Gezien in Zin magazine. Eerder foto’s die ik maakte voor Zin vind je hier.

In oktober 2019 is mijn boek Oog voor Stijl verschenen. Met daarin foto’s en interviews met vakvrouwen en -mannen en natuurlijk van mensen met een eigen, gedurfde stijl.

Het is te bestellen via Bol.com

Koop bij bol.com

Oog voor Stijl
Unieboek | Het Spectrum
ISBN 978 90 00 36899 0
€ 24,99