Op bezoek bij Dries van Noten

‘Op bezoek’ bij Dries van Noten

Niet alleen zijn mode is meer dan het bekijken(en het dragen) waard, we zouden wel een kast vol kleding van deze modekoning in ons bezit willen hebben. Maar ook het huis van de Belgische ontwerper Dries van Noten is indrukwekkend. Het is een aardig optrekje in neoklassieke stijl. De gevel van het huis is geïnspireerd op het paviljoen het Klein Trianon van het kasteel van Versailles, van binnen is het helemaal Dries.

Op bezoek bij Dries van Noten

Hof van Ringen

Landgoed Hof van Ringen ligt in een bosrijke omgeving aan de oevers van rivier de Nete bij de stad Lier en werd in 1840 gebouwd. Het huis is grondig gerenoveerd en het park is heringericht. Zowel de tuin, waar Dries als hij maar even tijd heeft te vinden is, als het huis zijn zeer de moeite van het bekijken waard. Het is duidelijk dat hij hier ook veel inspiratie opdoet voor zijn ontwerpen. Kijk maar mee.

Pioenrozen, wilde tijm en geraniums leiden de weg naar het huis.

Op bezoek bij Dries van Noten

Een schilderij van de Belgische expressionist Léon de Smet begroet bezoekers in de sierlijke eikenhouten entree.

Op bezoek bij Dries van Noten

De tafel in de eetkamer is bekleed met een schitterende lap zijdebrokaat en in de rode salon zijn de wanden bekleed met Lyonnais zijde.

De Venetiaanse kandelaar wordt weerspiegeld in spiegelpanelen en terracotta Tritons die ooit in een 19de eeuwse Weense bank stonden, bewaken de Oranjerie.

Op bezoek bij Dries van Noten

Het gerestaureerde tuinhuisje is een geliefd toevluchtsoord voor de ontwerper.

Op bezoek bij Dries van Noten

In de Victoriaanse rozentuin kruipt Helichrysum uit stenen vazen en slingeren rozen langs ranke bogen

Enorme taxushagen leiden het pad naar het gastenhuis.

Boek Dries van Noten 1-100

Ter gelegenheid van zijn 100ste show verscheen er eind 2017 een boek. Het bestaat uit twee delen, met daarin van elke collectie foto’s en achtergrond informatie over de shows. Maar er is ook aandacht voor de verschillende, bijzondere locaties en de aankledingen van de shows. Niet iedere collectie is even succesvol geweest, dat lijkt ook haast onmogelijk. Het is prachtig om te zien hoe zijn stijl zich heeft ontwikkeld. Misja had het geluk dat Henny Waalwijk in Antwerpen bij de boekpresentatie aanwezig was. Zij heeft een exemplaar voor haar laten signeren.

Fotografie: François Halard
Bron: vogue.com

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This