Op pad in Haarlem: Marie-José en Carlijn

Op pad in Haarlem

Uit eigen ervaring weet ik dat met dochters op pad gaan heel leuk is, maar dat is het met schoondochters natuurlijk ook! Marie-José Rombouts (1956) woont nog niet zo lang in Haarlem en ontdekt zelf nog steeds nieuwe plekken en leuke adresjes in deze stad. Ze wil dat graag delen met een van haar drie schoondochters: Carlijn van der Plas (1991). Marie-José: “Ik heb me erg verheugd op dit uitje, want ik wil haar heel graag laten zien wat een fantastische stad dit is. Het centrum geeft je een bourgondisch gevoel met alle leuke eetadressen en terrassen. Carlijn kent inmiddels al wel de nodige eetadressen en terrassen, maar van winkelen is het nog niet gekomen, Ik wil haar graag de bijzondere adressen en speciaalzaken laten zien. Zoals verschillende tweedehands winkels, galeries en ook drogisterij Van der Pigge, in een heel bijzonder historisch pand.

Hun stijl: klassiek met een twist

Op pad in Haarlem: Marie-José en Carlijn

Met alle drie haar schoondochters heeft Marie-José een heel goede band. Marie-José: “Ze zijn me alle drie even lief”. Met Carlijn deelt ze vooral het gevoel voor mode en schoonheid. Ze omschrijven allebei hun stijl als vrouwelijk, elegant met een neiging naar klassiek. Klassiek met een twist is misschien de beste omdschrijving, Marie-José voegt er als twist graag een hoed of afwijkende haarband aan toe, omdat het anders te gekleed en chic wordt. Ze houden allebei van de stijl van Parisiennes en hebben dan ook allebei genoten van het boek Altijd een Parisienne, waar je ook bent. Carlijn: “Ik kleed me iets minder gewaagd, dat zal ongetwijfeld met m’n leeftijd te maken hebben”.

Oorbellen

Ze houden, naast mode, ook allebei van een feestje. Zo hadden ze zich enorm verheugd op Carlijn’s huwelijk met Bart, maar dat is door de pandemie helaas uitgesteld tot volgend jaar. Maar de bruidsjurk is inmiddels al wel gekocht en hangt te wachten. Carlijn: “Die heb ik samen met mijn moeder en Marie-José uitgekozen. Het zijn allebei heel expressieve vrouwen, ze lijken echt op elkaar. Ze hadden zich beiden voorgenomen om tijdens het passen niet meteen te reageren en mij vooral zelf te laten kiezen. Maar ik zag aan hun gezichtsuitdrukking precies of ze een jurk al dan niet mooi vonden.” De oorbellen van Carlijn zijn dezelfde die Meghan Markle geregeld draagt en zijn van Gas Bijoux. Carlijn: “Ik heb ze van Bart cadeau gekregen. Hij heeft overigens wel eerst even met z’n moeder afgestemd of het een goede keuze was. Ik ben er superblij mee.”

Op pad in Haarlem: Marie-José en Carlijn

nog

Vandaag gaan ze eerst naar een bijzondere vintage winkel: The Styleographer Vintage in de Breestraat op nummer 36. Daarna wil Marie-José heel graag naar Galerie Warnars & Warnars, die nog niet zo lang in de Gierstraat zit, op nummer 31. Daarna komen ze ongetwijfeld langs nog meer leuke adressen die Carlijn nog niet kent. Het is heel erg jammer dat de restaurants in verband met corona gesloten zijn. Dus een hapje eten bij Le Mortier, op Nassaulaan nummer 1, moeten ze daarom nog even tegoed houden.