Op straat in Rotterdam: Marianne ten Kaate

Op straat in Rotterdam

In de Pannenkoekstraat in Rotterdam spot ik haar, voor de vintage winkel van Vintage and labels by Hendrikus. Dat blijkt geen toeval. Marianne ten Kaate (1957) is namelijk gek op tweedehands kleding en  collega van Hendrik. Dus ze komt geregeld even rondsnuffelen in zijn winkel.

Op straat in Rotterdam: Marianne ten Kaate

Opruimen

Marianne: “Vandaag ben ik er even tussen uit gepiept omdat ik ons huis aan het versieren ben voor Kerst. Ik heb veel kleding omdat ik nooit iets wegdoe. Sinds onze dochter uit huis is – en sinds een jaar of vier ook haar spullen –  heb ik haar kamer tot mijn beschikking gekregen. Ik noem het mijn ‘Dameskabinet’, waar ik al mijn lingerie, kleding, schoenen en accessoires mooi heb geordend. Als je wilt mag je het een keertje komen bekijken!”

Op straat in Rotterdam: Marianne ten Kaate

“Ik koop heel vaak tweedehands, daarom snuffel ik ook graag bij Hendrik. Deze rubberlaarsjes vond ik op een rommelmarkt. Je ziet aan de zool dat ze niet of nauwelijks zijn gedragen. Ook de pet komt van een rommelmarkt. Deze tas heb ik in een kringloop winkel gekocht. De jas is van Cora Kemperman. De zijden shawl komt uit Damascus en is een geschenk van m’n baas,. De broek is een afdankertje van m’n dochter. ”

“Mijn ‘staartje’ is een kleine toevoeging. Zulke mooie krullen heb ik niet van mezelf.” Ik spreek met Marianne af dat ik in het voorjaar een keertje kom kijken in haar vernieuwde garderobekast. Dus… wordt vervolgd.

Hier vind je meer tweedehands en vintage winkels.