“Ieder nadeel heb z’n voordeel…”

Deze meest bekende uitspraak van Johan Cruijff gonst deze weken geregeld door m’n hoofd. We worden geacht zoveel mogelijk in huis door te brengen. Dus voorlopig geen bioscoop, geen theater en museum. Ook de collegereeks Mode & Kunst van de Vrije Academie, waar ik zo enthousiast aan was begonnen, is abrupt gestopt. Allemaal heel erg jammer, maar ook deze periode heeft z’n voordelen. Het is fijn om ook eens aan andere dingen toe te komen. Mijn keukenkastjes hebben bijvoorbeeld weer eens een grondige beurt gehad. En zo zijn er nog wat achterstallige huishoudelijke klusjes waar ik nu ineens tijd voor heb of maak, zo je wilt.

Wel of niet bloggen in tijden van corona

Tijd om te lezen

Ik heb ineens ook meer tijd (en rust) om te lezen. Ik nestel me graag op de bank met een boek. Of met een tijdschrift om vast inspiratie op te doen voor de zomer. Want die gaat komen, hoe dan ook. net zoals voor veel andere beroepen is dit ook voor bladenmakers een heel moeilijke periode. Ze werken allemaal vanuit huis en zorgen er op die manier voor om toch elke maand een mooi product af te leveren. Ik wil hen graag steunen door nog iets vaker dan normaal een tijdschrift te kopen. Het is helemaal geen straf hoor, want internet is fijn, maar er gaat toch niks boven een tijdschrift in je hand! Omdat we voorlopig ook bij de kapper geen tijdschriften kunnen lezen, lijkt het me een goed plan om er ons zelf de komende tijd maar eens mee te verwennen.

 

Nog meer inspiratie?

Voor het geval je op zoek bent naar nog meer inspiratie en tips van kenners: mijn boek Oog voor Stijl is te bestellen. Misschien heb je zelf al een exemplaar, maar hoe leuk is het om iemand anders, die ook aan huis gekluisterd is, ermee te verrassen. Je hoeft er niet eens de deur voor uit, je kunt het vanuit je stoel regelen via onderstaand linkje.

 

Het is te bestellen via Bol.com

Koop bij bol.com

Oog voor Stijl
Unieboek | Het Spectrum
ISBN 978 90 00 36899 0
€ 24,99

In oktober 2019 is Oog voor Stijl verschenen. Met daarin foto’s en interviews met vakvrouwen en -mannen en natuurlijk van mensen met een eigen, gedurfde stijl.