Op zoek naar vintage (feest)kleding? Op naar Alkmaar

 

Op zoek naar feestkleding?

Mocht je op zoek zijn naar (vintage) feestkleding, dan heb ik nog een leuk adres voor je in Alkmaar: Vintage no. 5. Het zit aan een van de mooie grachten met een fantastische naam: Luttik Oudorp 82. Eigenaar Esther de Wolf laat me vol trots haar prachtige winkel en spullen zien. Esther: “Ongeveer vijf jaar geleden is het ontstaan in mijn huiskamer. Ik heb altijd in de mode gewerkt, als verkoopster, filiaalhouder, sales manager, dus ik heb de nodige ervaring. Ik geniet ervan nu mijn eigen winkel te runnen met vintage designer kleding en accessoires. Mensen kunnen trouwens ook bij mij aankloppen om gezamenlijk hun kasten op te ruimen.”

Op zoek naar vintage (feest)kleding? Op naar Alkmaar

Esther verkoopt niet alleen vrouwen- maar ook mannenkleding. Al zijn de stukken voor mannen in de minderheid. Je vindt hier merken als Dior, Chanel, maar ook wat eenvoudiger en dus goedkopere stukken hangen ertussen. Er zijn zoveel verschillende stijlen, met een beetje geluk is er voor iedereen daarom wel iets te vinden. Omdat ik er medio december binnenwandel is de etalage versierd voor Kerst en heeft de feestkleding een prominente plek gekregen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tassen

Er is ook een groot aanbod van tassen: ik zie een mooie blauwe Chanel, een gifgroene Valentino, een Louis Vuitton, verschillende Mulberry’s, een bruine Prada… Maar er zijn er nog veel meer. Ook schoenen, laarzen, sieraden en andere accessoires. Dus ook daarvoor is het de moeite van de omweg waard.

Ik zie veel moois, waaronder een leuk paars hoedje aan een kapstok. Het past perfect en mag daarom mee naar Haarlem.

Op zoek naar vintage (feest)kleding? Op naar Alkmaar

Vintage no 5, Luttik Oudorp 114, Alkmaar.

Vintage no 5 nu ook in Haarlem

Sinds oktober 2023 heeft Vintage no 5 ook een winkel in Haarlem. In een heel sfeervol pand aan de Gierstraat 50 runt dochter Anna Belle deze vestiging. Het concept is hetzelfde en ze werkt nauw samen met haar moeder Esther.

 

Vintage route Alkmaar

Als je dan toch in Alkmaar bent, maak er dan een vintage route van. Ik kan je aanraden om ook nog even binnen te wandelen bij Mevrouw Jansen in de Achterstraat op no. 44.

Op zoek naar vintage (feest)kleding? Op naar Alkmaar