opgemaakt door een top visagist | MisjaB.nl

Visagie

Mooi opgemaakt worden, dat willen we allemaal wel eens! Marion Willemsen werkt al jaren als visagist voor verschillende musicals van Stage Entertainment, zoals Beauty and the Beast, Lion King en momenteel Bodyguard. Daarnaast werkt ze als freelancer voor tv, voor o.a. Flikken Maastricht en Ziggo sport. Momenteel werkt ze ook mee aan de film Gangsterdam, die nog in productie is. Wat een eer dat zij mij gaat opmaken en ondertussen al haar kennis deelt. Marjon Sars filmt het voor haar Youtube kanaal Your Personal Shopper tv. Voor iedereen die net als ik al jaren vaart op dezelfde beauty routine, heb ik hieronder het heel opmaak proces beschreven. Misschien geeft het je inspiratie om eens iets nieuws te proberen, ik heb in ieder geval veel nieuwe ideeën opgedaan!

opgemaakt door een top visagist | MisjaB.nlopgemaakt door een top visagist | MisjaB.nl

Camouflage

Marion: “We beginnen met camouflage. Voor jou gebruik ik Isadora in crème vorm. Het is belangrijk dat het dezelfde kleur heeft als je huid. Camoufleer alleen waar nodig. Dus bij een pukkeltje of vlekje echt alleen dat aanstippen, niet eromheen gaan, want dan valt het juist op. De eerste tekenen als je ouder wordt zie je rond je ogen, je mond en je neus, die plekjes camoufleer ik ook. Daarna breng ik een heel dunne primer aan van Pupa, om rode plekjes en eventuele rode wangen weg te halen. Daarna volgt de foundation.”

opgemaakt door een top visagist | MisjaB.nl

Foundation

“Voor overdag is BB Cream geschikt of een dunne, transparante foundation. Merken: Estée Lauder, MAC, Chanel, Clinique. Ik adviseer altijd om twee tinten te kopen, die je met elkaar kunt mengen omdat de tint van je huid per seizoen verschilt. De juiste kleur ontdek je door een streepje foundation aan de zijkant van je wang, naast je kin aan te brengen. Zie je het streepje, dan is te kleur te donker. Meng de tinten op een paletje of op de rug van je hand. Breng de foundation met een kwast of sponsje op vanuit het midden en werk naar de haargrens toe. Poeder gebruik je voor het ‘vastzetten’ van je foundation en tegen glimmen. Gebruik losse poeder alleen thuis, compacte poeder is handig voor onderweg.” Eerlijk gezegd ga ik nooit zo zorgvuldig te werk en gebruik ik nooit een kwast voor m’n foundation. Maar het verschil is duidelijk te zien!

opgemaakt door een top visagist | MisjaB.nl

Blush

Marion: “Voor jou gebruik ik een Peach blush van MAC. Je kunt ook terrapoeder als blush gebruiken, in plaats van over je hele gezicht. Breng de blusher op met een iets grotere, zachte kwast. Het jukbeen laat je vrij, omdat daar het licht op valt en dat geeft licht aan je ogen. Ik adviseer om geen glans aan te brengen op het jukbeen. Glans accentueert (eventuele) rimpels. Als alternatief kun je hiervoor een klein beetje van een matte, lichte oogschaduw gebruiken.”

opgemaakt door een top visagist | MisjaB.nl

Wenkbrauwen

“Wenkbrauwen zijn zo belangrijk, ze bepalen je uitstraling. Als de wenkbrauwen mooi zijn verzorgd, zie je iemands ogen ook beter. Naarmate je ouder wordt, kunnen je wenkbrauwen een beetje verdwijnen. Maar je kunt ze gelukkig goed bijwerken. Ik gebruik graag Divaderme. Je brengt het aan met het bijbehorende penseeltje. Door kleine streepjes tussen de haartjes te maken, ziet het er heel natuurlijk uit. Je kunt natuurlijk ook poeder gebruiken of een (keihard) potlood, want een zacht potlood is te vet. Je wenkbrauw moet loodrecht boven de binnenste ooghoek beginnen.”

opgemaakt door een top visagist | MisjaB.nl

Oogschaduw

“Je kunt met het kiezen van de tint oogschaduw rekening houden met de kleur van je kleding. Gebruik als je ouder wordt liever geen paarse oogschaduw meer. Een palet met meerdere kleuren werkt heel fijn. Eerst ga je het vlak tussen oog en wenkbrauw met de lichtste kleur invullen. Daarna vervaag je met een blendkwast de arcadeboog met een lichte terrakleur (terra maakt blauwe ogen nog blauwer!). Werk van buiten naar binnen. Met de donkerste kleur zet je op het uiteinde van de oogbol een driehoek die je met de blendkwast vervaagt naar binnen toe. Kies matte oogschaduw, met eventueel een héél klein beetje glans als accent.” Iets blauwere ogen wil ik ook wel, dus in het vervolg gebruik ik ook een beetje terra in de arcadeboog.

opgemaakt door een top visagist | MisjaB.nl

“Met een waterproof potlood maak ik kleine streepje langs je wimpers, die ik met een wattenstaafje vervaag. Ook onder je ogen, iets breder in de hoek tot heel smal. Driekwart of een nog kleiner stukje is voldoende. Ik adviseer geen eyeliner meer te gebruiken, dat is echt alleen voor jonge meiden. Tot slot een beetje mascara. Iedere visagist heeft de roze met groene van l’Oréal in z’n koffer, maar het is afhankelijk van het borsteltje, de lengte van je wimpers en wat je zelf fijn vindt.”

Lipstick

“Let op bij het kiezen van rode lipstick of je tanden niet geel kleuren! Voor lipstick geldt: hoe donkerder je je lippen kleurt, hoe smaller ze worden. Als je ouder wordt en dunnere lippen krijgt, kun je daarom het best frisse, lichte tinten gebruiken. Voor vrouwen vanaf een jaar of 70 vind ik knalkleuren niet meer zo mooi, voor hen is abricot een heel mooie kleur. Ik kies voor jou een cyclaam kleur van MAC. Gebruik eerst een primer (bijv. van Estée Lauder). Teken met een lippotlood de hele lip (niet alleen de contouren). Daarna de lipstick opbrengen, van buiten naar binnen, met een kwastje is het mooist.” 

opgemaakt door een top visagist | MisjaB.nl

En dit is het resultaat. Ik ben er heel blij mee. De cyclaam kleurige lipstick is mooi, maar ik hou toch ook wel erg van rode lipstick. Ik ga binnenkort eens op pad voor de perfecte kleur rood. De andere tips van Marion ga ik ook toepassen. De eerste kwastjes heb ik al gekocht.

opgemaakt door een top visagist | MisjaB.nl

 Tot slot nog een paar tips:

 – spuit een beetje zeezout in je haar ter versteviging

  geef je gezicht iedere dag even een kleine massage. Knijp in je gezicht van onder naar boven zodat de bloeddoorstroming goed op gang komt. Je huid gaat er heerlijk van tintelen!

Meer visagie tips van Marion vind je hier

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]