oktober 2017

Oudere modellen stelen de show tijdens Fashion Week

Tijdloos en leeftijdloos

Dat stijl tijdloos is en niet aan leeftijd is gebonden, was te zien tijdens de Fashion Weeks in de grote modesteden. Meer dan ooit liepen modellen van boven de 50 op de de catwalk! Voor mij hoeven er echt niet alleen maar ouderen modellen te lopen tijdens de shows in de grote modesteden. Toch was het een verademing om te zien dat ook vrouwen die iets ouder zijn nog meedoen met mode. L’Oréal vroeg Helen Mirren (72 jaar) en Jane Fonda (80 jaar) – beiden ambassadrices van dit cosmeticahuis – om mee te lopen tijdens hun show aan de Champs-Élysées tijdens de Fashion Week van Parijs.

Oudere modellen

Jan de Villeneuve

Het leven eindigt niet als je pensioen begint

Simone Rocha - Runway - LFW February 2017

Het model Jan de Villeneuve (72 jaar)  liep tijdens London Fashion Week de show van Simone Rocha. “Het leven eindigt niet als je pensioen begint”, aldus de in Ohio geboren Jan.

Niet alleen in New York

 

NY oudere modellen

Volgens het FashionSpot’s newest diversity report (een site die statistieken laat zien van 7035 modellen die aan 241 shows meewerkten) liepen er tijdens de shows voor najaar 2017 vier keer zoveel modellen van boven de 50 dan tijdens de shows voor het voorjaar 2016. New York Fashion Week was koploper, maar ook in de andere steden zoals Parijs, Londen en Milaan liepen er opvallend meer oudere modellen op de catwalk dan voorheen.

Flair

Ik vind het een verfrissende ontwikkeling dat deze vrouwen worden gevraagd om kleding van de grote fashion designers te tonen. Er zijn toch echt heel veel ontwerpen en trends te vinden in de diverse collecties, die ook – met flair – door oudere vrouwen kunnen worden gedragen. Zolang je er maar op let, dat je niet solliciteert naar een rol in het programma ‘hotter than my daughter’.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This