Overzichtstentoonstelling Pierre Cardin in Kunstpalast Düsseldorf

Pierre Cardin overzichtstentoonstelling in Kunstpalast

Het is eerlijk gezegd niet de eerste stad waar ik aan denk als het over mode gaat. Toch blijkt Düsseldorf – volgens Agnes van Duffelen van Communicatiebureau Baltus – steeds meer in de belangstelling te komen van fashionistas  Er worden dit jaar opnieuw moderondleidingen georganiseerd, met bezoeken aan ateliers van ontwerpers. Daarnaast is in het KunstPalast vanaf 19 september een tentoonstelling te zien over het werk van Pierre Cardin.

  Overzichtstentoonstelling Pierre Cardin in Kunstpalast Düsseldorf

“Voor het eerst wordt in Duitsland een grote overzichtstentoonstelling georganiseerd over de Franse modeontwerper Pierre Cardin. Van 19 september tot en met 5 januari 2020 toont het museum Kunstpalast werk van de legendarische couturier. Het retrospectief bestrijkt zijn werk vanaf 1950 tot en met de jaren 2000, met accent op de jaren 60 en 70. Cardin werd geboren in 1922 in de omgeving van het Italiaanse Treviso en richtte in 1950 zijn eigen modehuis op. Hij vergelijkt zichzelf wel eens met een beeldhouwer: met zijn abstracte en cirkelachtige vormen en gebruik van nieuwe materialen als vinyl en plastic veroorzaakte hij een revolutie in de haute couture. Hij was een van de eerste ontwerpers die een prêt-à-porter collectie lanceerde. Hij bleek ook een handige zakenman te zijn; met de verkoop van zijn licenties wereldwijd verdiende hij een vermogen.

Overzichtstentoonstelling Pierre Cardin in Kunstpalast Düsseldorf

Op en top modestad

Voor wie bereid is om verder te kijken dan de gevestigde modeketens in de bekende winkelstraat Königsallee, ziet dat de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen een voedingsbodem is voor opkomende modeontwerpers. Vind je op de Königsallee internationale merken, in wijken als Flingern en Bilk wemelt het van kleine ateliers met aanstormend creatief talent. Onder de naam ‘Behind the Scene’ geeft Marion Strehlow viermaal een zeer bijzondere rondleiding langs verborgen ateliers in Düsseldorf. De eerstvolgende excursie vindt plaats op 17 augustus, dan op 7 september en de laatste op 30 november. Kosten voor de exclusieve Duitstalige rondleiding bedragen 125,- euro per persoon inclusief ontbijt in boetiekhotel Max Brown Hotel Midtown, een middagprogramma langs de showrooms per taxi, een handgemaakte goodiebag van Marion Strehlow en ter afsluiting fingerfood in haar eigen atelier. Nadere informatie en reserveren via de website van het verkeersbureau.

Ontwerpers met een missie

Hoedenontwerpster Laurence Leleux verhuisde in 2000 van Brussel naar Düsseldorf en deelt haar studio annex winkel aan de Hermannstrasse 33 met ontwerpster Ulla Meiners. Het atelier van Ruth Heinen (haar label heet Rita Lagune – ) bevindt zich in de Duisburgerstrasse 44. Modeontwerpster Tina Miyake begon haar label in 2004 dat zich kenmerkt zich door prachtig gebreide en geweven stoffen, vintage kimono’s en lange jurken.”

Kortom: er valt veel te ontdekken in Düsseldorf. Daarom is een stedentrip naar deze stad dit najaar nog niet zo’n gek idee!

Pin It on Pinterest

Share This