Paso A Paso van Miriam Slaats

Paso A Paso van Miriam Slaats

Kunstenaar Miriam Slaats ging een paar jaar geleden tijdens een moeilijke en verdrietige tijd in haar leven wandelen. Miriam: “Om invulling te geven aan deze verwarrende periode heb ik de wandelschoenen uit de kast getrokken en ben op pad gegaan. In het begin liep ik korte afstanden, maar al snel werden mijn tochten langer en zocht ik de vitaliteit van het buitenleven op.”  Mirjam zag de wisseling van de seizoenen en onderweg maakte ze ook foto’s van al het moois in de natuur.

Miriam samen met vormgever Giselle Segura Gelink

Het werkte helend, ze kreeg er nieuwe inzichten door en ruimte voor nieuwe plannen. Miriam: “Tja, je bent kunstenaar of niet… Ik ging bedenken wat ik ermee zou kunnen. Ik kwam via via in contact met vormgever Giselle Segura Gelink, waarmee ik vanaf het begin een klik voelde. Het werd een mooie samenwerking met als resultaat deze bundel. Paso A Paso is mijn persoonlijke mantra, dat zich vertaalt  als ‘stap voor stap’.

Bijzondere boekpresentatie

Op 23 oktober 2022 werd de bundel gepresenteerd. Het was niet zomaar een boekpresentatie – laat dat maar aan een kunstenaar over – het werd een ‘zintuiglijke’ wandeling door het Hubertus bos in Heeze, met muziek en dans. Onderweg las Miriam voor:

het is de droom die het tijd vindt om nu eindelijk eens werkelijkheid te worden

 

Ik voelde me vereerd dat ik erbij mocht zijn. Het is een prachtige bundel geworden, met mooie teksten en foto’s. Echt een (cadeau) boekje om af en toe open te slaan, de teksten rustig in je op te nemen en nog eens – misschien tijdens een wandeling – over na te denken. Het is te koop via Bol.com of rechtstreeks te bestellen via uitgeverij Lecturis.

Ik heb Miriam jaren geleden leren kennen toen ik haar voor Zin fotografeerde en haar later interviewde over haar stijl. Miriam: “Mijn stijl is klassiek-sportief met altijd een eigen accent.” En je ziet het, stijl heeft ze nog steeds. Wat mij betreft is dit keer de pet het meest opvallende accent.

 

Heb je ook zin om een pet te gaan dragen: kijk hier voor meer inspiratie.