Paul Derrez sieraden ontwerper| MisjaB.nl

Galerie RA

Paul Derrez is eigenaar van galerie RA (genoemd naar de Egyptische zonnegod) en is daarnaast zelf ook sieraden ontwerper. Paul: “Na het overlijden van mijn vader had mijn moeder hun juwelierszaak in Sittard voortgezet. Het was de bedoeling dat ik hem zou opvolgen na mijn opleiding tot goudsmid aan de Vakschool in Schoonhoven. Maar het liep anders. Tijdens mijn stage ontdekte ik Amsterdam en ben er nooit meer weggegaan. De juwelierszaak van mijn ouders is in 1984 opgeheven. In Amsterdam ben ik begonnen als zelfstandig edelsmid, langzamerhand groeide het idee om zelf een galerie te openen om er werk van mezelf en van anderen te kunnen tonen. De galerie werd geopend in 1976.

Paul Derrez | MisjaB.nl

Paul voor de ingang van zijn Galerie RA

Naast verkoop in de galerie neemt Paul ook deel aan beurzen, zoals Kunst RAI in Amsterdam en Art Rotterdam. Tijdens de Sieraad Art Fair, die ook jaarlijks in Amsterdam wordt gehouden verkoopt Paul met name boeken over sieraden.

 

Kleden is ook verkleden

Paul Derrez | MisjaB.nl

Tijdens zijn stage ontwierp Paul zijn eerste sieraden. Waaronder de ‘Wisselring’, dat is inmiddels een klassieker geworden. Paul: “Ik draag zelf ook graag sieraden. Deze broche is uit de serie Free (Propaganda)-sieraden. Ik kies daarom ook kleding waarbij ik sieraden kan combineren.”

Paul-Derrez-_-MisjaB.nl-

Dit is de ‘Link!-necklace set. Deze foto heb ik gemaakt tijdens Art Rotterdam 2016 (mb)

Paul Derrez | MisjaB.nl

Paul: “Je kleden is ook verkleden, kies je image passend bij de situatie. Speel met de ingrediënten, je kleding en accessoires. RuPaul (Amerikaans acteur, model, auteur en tv personality) verwoordde het ooit zo: ‘We worden allemaal naakt geboren, al het andere is versiering’.

Mijn tip: Kies wisselende stijlen, waardoor er een eigen stijl ontstaat

Het jack is van Y-3 Yohji Yamamoto, m’n pet scoorde ik in een souvenirwinkel. Petten en hoeden hebben ik overigens het meest in m’n kledingkast.”