Pop-up styling MisjaB

De laatste jaren koop ik steeds vaker vintage en tweedehands kleding. Eerlijk gezegd zoek ik wel altijd iets (veilig) in m’n eigen stijl. Dus ik blijf ‘hangen’ in sobere, vaak donkere kleding zonder franje.
Het leek me daarom een goed idee, iemand eens de vrije hand te geven en een outfit in vintage stijl voor mij te kiezen. Natuurlijk wel door iemand die er gevoel voor heeft en echt een andere smaak heeft dan ik.

Saskia van Pompadour vintage, was meteen enthousiast over mijn idee en ging op zoek. Ik heb haar al eens gefotografeerd voor Zin, en weet daarom dat ze zelf altijd verrassende combinaties draagt. Ze verkoopt niet alleen kleding, het blijkt dat ze ook voor een pop-up styling haar hand niet omdraait!


pop-up styling MisjaB | MisjaB.nl

Robe-manteau

Saskia komt aan in Haarlem met twee koffertjes. Spannend, er zitten jurken in, schoenen én bijpassende accessoires, ze heeft overal aan gedacht. Het is lastig kiezen, maar uiteindelijk zijn we het er samen over eens. Het wordt deze ‘robe-manteau’ ….

pop-up styling MisjaB | MisjaB.nl

…uit de sixties, in een kleur die ik zelf niet zo gauw zou kiezen, maar blijkt me wel te staan. Zo’n jurk-met-jas heeft wel iets chics, dat komt ook door de prachtig bewerkte stof en de knopen die zijn gebruikt. Ik ga er zelfs anders van kijken! Als contrast met de jurk heeft Saskia deze plateau schoenen uit de jaren 70 gekozen.

pop-up styling MisjaB | MisjaB.nlBij zo’n robe hoort natuurlijk ook een ander kapsel, Saskia is van alle markten thuis!

pop-up styling MisjaB | MisjaB.nl

Het collier van rijnstenen en de glamorous oorhangers maken het af. Zilke ‘juwelen’ zou ik zelf ook niet zo gauw kiezen, toch vind ik ze in combinatie met deze outfit heel goed passen.
pop-up styling MisjaB | MisjaB.nl

Ik vond het een bijzondere en een verrassende keuze. Het blijkt toch heel verrassend als iemand anders iets voor je kiest. We hebben er allebei van genoten!

Wil je zelf eens gestyled worden door Saskia, neem gerust contact met haar op: pompadourvintage@outlook.com Je kunt haar ook volgen op Instagram en Facebook

En…ik ben benieuwd naar je reactie!

De foto’s zijn gemaakt door Gaston Wals en Bart Drolenga

meer MisjaB: House of Philana, Haarlem
Culotte

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.[mc4wp_form id=”19136″]