door: MisjaB

Quote van Margot Werts: 'Te veel is altijd te veel...'

Los Angeles en Amsterdam

Sinds kort is Margot Werts tijdelijk terug in Nederland. Ze is geboren in Amstelveen, maar woont inmiddels al meer dan 33 jaar in Los Angeles. Nu heeft ze in Amsterdam een prachtig pied-å-terre aan een van de grachten. Op mijn vraag naar haar leeftijd zegt Margot: “Schrijf maar dat ik al heel oud ben…”. Samen met haar toenmalige echtgenoot heeft ze in LA een lifestyle winkel gerund. Margot: “We verkochten de betere tweedehands designer kleding en hadden klanten over de hele wereld. Destijds was er in LA geen buiten cultuur. Terrassen kenden ze in die tijd nog niet. Dat hebben wij geïntroduceerd en we zijn ook terrasmeubels gaan ontwerpen en mozaïek tafels. Die lieten we in Frankrijk maken. Verder verkochten we hoeden, cd’s, speelgoed, kinderkleding. We waren de eersten die spullen verkochten in Europese stijl.Het is heerlijk om weer even terug te zijn in Amsterdam, ik geniet met name van het wisselen van de seizoenen. Mijn zoon woont met z’n vrouw en kindje in LA, dus die mis ik wel. Gelukkig hebben we veel contact via skype en ga ik er binnenkort weer naar toe.”

Quote van Margot Werts: 'Te veel is altijd te veel...'

Quote van Margot Werts: 'Te veel is altijd te veel...'

Model

“De interesse voor mode heb ik van mijn moeder meegekregen. Als meisje van 11 won ik de 3e prijs in een mode tekenwedstrijd, georganiseerd door het Parool. Toen ik 17 was werd ik ontdekt als fotomodel en heb ik van tijd tot tijd in Parijs gewoond en gewerkt als model. Alhoewel ik het moeilijk vond om als meisje alleen in zo’n stad te wonen en zelf alle zakelijke afspraken te moeten regelen. Het was toen nog niet zo goed geregeld voor modellen als nu. Maar ik heb in die tijd wel voor verschillende internationale tijdschriften gewerkt. Voor Viva ben ik ook vaak (cover) model geweest en ook voor Avenue heb ik aan verschillende produkties meegewerkt.”

Quote van Margot Werts: 'Te veel is altijd te veel...'

Quote Margot: ‘Te veel is altijd te veel…’

“Ik ben een rokken meisje. Ik draag nooit korte rokken, altijd midi lengte. Ik hou van klassieke kleuren: zwart, maar ook donkerblauw, alle grijs tinten en crème wit. Ik ben dol op mooie kleding, zoals van Comme des Garçons (als het niet te extreem is), Martin Margiela en heel af en toe iets van Prada, maar dat kan ik me niet altijd veroorloven. Van de ontwerpen van Gucci hou ik niet, dat is teveel van alles, ik houd van eenvoud. Mijn gouden tip is dan ook: ‘Less is better’ of ‘Te veel is altijd te veel’. Vandaag draag ik trouwens ook een rok van Comme des Garçons.”

Quote van Margot Werts: 'Te veel is altijd te veel...'

Nieuwe aanwinst

“Ik heb net een nieuwe blouse gekocht in één van mijn favoriete winkels in A’dam: Ménage à trois. Echt een blouse voor het voorjaar, in een kleur die ik niet zo vaak draag. Ik ga deze combineren met een zwarte rok met bloemen. In de winkel van Margriet Nannings in de Prinsenstraat kom ik ook heel graag. Ik koop nooit tweedehands meer, als je ouder wordt moet je kleding perfect passen. Op hoge hakken zul je mij ook niet zien, een queenie hakje is het maximale. Ik vind de verhoudingen met platte schoenen mooier. Ik houd ook van grote sieraden, goud én zilver. Bij Margriet Nannings verkopen ze trouwens ook heel mooie broches.”

Quote van Margot Werts: 'Te veel is altijd te veel...'

Rode lipstick

“Zonder Sunblock SPF 50 van ROC ga ik de deur niet. Het is het eerste dat ik ‘s ochtends op mijn huid aanbreng met onder mijn ogen een tipje foundation van Giorgio Armani. Mijn ogen maak ik niet op, maar ik heb wel altijd rode lipstick op. Ik gebruik al jaren dezelfde van MAC: Ruby Woo en een bijpassend potlood. Ik ben er heel tevreden over, het blijft goed zitten.”

Quote van Margot Werts: 'Te veel is altijd te veel...'

Ik heb Margot voor het eerst gefotografeerd tijdens de opening van de exposite van Puck&Hans in Amsterdam.

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Benieuwd naar mijn stijl? Je kunt me volgen op Instagram

Anderen bekeken ook:

Pin It on Pinterest

Share This