Rokjesdag in Amsterdam, ook voor iéts oudere vrouwen

In Amsterdam ontmoet ik op een ‘rokjesdag’ Aurea Santos (1954): “In mijn vrije tijd ben interieur styliste en interieur ontwerpster, dat is mijn passie. Als ik over drie jaar stop met mijn (administratieve) baan, wil ik hier graag mee verder. Vandaag draag ik een rokje van Tara Jarmon. Naar mijn werk kleed ik me het liefst sportief, of sportief en een tikje chic. Het is moederdag , ter ere daarvan ben ik samen met mijn dochter een dagje in Amsterdam.

Waar slaag je altijd?

“Voor kleding heb ik geen voorkeur voor een bepaalde winkel. Ik koop nooit vintage kleding, daar hou ik niet van. .Accessoires, zoals sieraden en tassen koop ik wel graag tweedehands. Daarvoor ga ik heel graag naar de ‘Droomfabriek de Groot & de Jong‘ in de Spiegelstraat in Amsterdam. Daar heb ik een paar Christian Lacroix sieraden gekocht.”

rokjesdag Amsterdam | MisjaB.nl
“Deze zonnebril is een vintage Lacoste, de oorbellen zijn nep-parels”.

rokjesdag Amsterdam | MisjaB.nl

Besteed je veel tijd aan je uiterlijk en is dat in de loop
der jaren meer geworden?

“Ja, ik verzorg mezelf heel goed. Meestal is de zondag mijn ‘feel good dag’. Ik geef veel geld uit aan body massage, aan sport en gezonde voeding. Nu ik iets ouder word is dat nog belangrijker geworden. Ik probeer alleen dingen te doen die ik leuk vind en waar ik energie van krijg.”

Heb je een stijlcoon

“Ja, zeker! Audrey Hepburn”.

rokjesdag Amsterdam | MisjaB.nl

Heb je een lievelings kledingstuk, schoenen en/of sieraden?

Geen kledingstuk, maar wel: vacht schoenen. Ik heb twee paar van Fred de la Bretonnière en een paar van Frits van Bommel. Tassen: shoppers van Lagerfeld, één glad en één gestikt (à la Chanel)
M’n vintage oorbellen en armband van Christian Lacroix en twee zonnebrillen: een vintage van Christian Lacroix en een Nina Ricci.

 

Pin It on Pinterest

Share This