Samen naar Designer Vintage is het leukst

Vintage in het Amstel

De hele benedenverdieping van het Amstel Hotel stroomde afgelopen zaterdag vol met vintage en design liefhebbers. Zowel particulieren met een mooie collectie als vintage (web)shops boden hun spullen aan. Tassen (veel Chanel), schoenen, sieraden (duur en goedkoop), kleding. Heerlijk om tussen te snuffelen, uiteraard met het idee om iets heel moois te scoren. Samen naar Designer Vintage gaan is denk ik het leukst. Het is ook fijn om, bij twijfel, even te kunnen overleggen.

Samen naar Designer Vintage is het leukst

Dit zijn Cora (1947) en Wim (1945) uit Utrecht. Ze zijn allebei liefhebber van mooie kleding, maar hebben niets gekocht. Cora: “Ik koop de laatste jaren niet meer zo veel, we hebben beiden veel kleding. Mooie spullen die we al jaren dragen. Ik koop alleen nog als ik iets zie wat echt heel mooi is én een aanvulling op m’n garderobe. Maar het blijft leuk om hier en in vintage winkels, zoals Tamago, te snuffelen. Je weet tenslotte maar nooit!”

Vriendinnen

Samen naar Designer Vintage is het leukst

Twee roodharige vriendinnen: Corinne Vogel-Peperkamp (links) uit Rotterdamen Mary-Elsbeth Nieuwendijk uit Enschede. Allebei dol op kleding en op vintage vondsten. Ze wonen ver uit elkaar, deze sale is dan ook een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te treffen.

Samen naar Designer Vintage is het leukst

Mary-Elsbeth heeft een bijzondere tas. Het blijkt een handgemaakte tas van Dcember, een nieuw Belgisch merk.

Samen naar Designer Vintage is het leukst

Samen naar Designer Vintage is het leukst

Tot slot de swag vriendinnen Lenny Moeskops en Anne-Marie van Parreren. Allebei zijn ze zeer dol op vintage kleding. Zij hebben zich vandaag beperkt tot sieraden van Otazu, maar zijn daar zo te zien ook heel blij mee.

Ik heb zelf ook heerlijk rondgeneusd, samen met een vriendin. Zij is heel goed geslaagd: ze scoorde een jas, een tuniek en een trui. Ik heb een bijzondere (zwarte) jurk gekocht van Maison Margiela. Een strak bovenlijfje met een geplisseerde rok, binnenkort te zien op mijn blog.

Mocht je deze Designer Vintage Sale gemist hebben, geen nood. In het voorjaar wordt het weer georganiseerd. Ik zal het tijdig aankondigen.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]