Sandra & Dick kleuren Benthuizen

Er kleven ongetwijfeld bezwaren aan het gebruik van social media als Facebook en Instagram. Maar voor mijn werk heb ik er ook veel plezier van. Ik heb er al menig leuke vrouw en/of man door ontmoet. Zeker tijdens de afgelopen jaren waarin ‘zoveel mogelijk thuiswerken’ het devies was. Zo heb ik ook dit leuke echtpaar Sandra Blokdijk (1959) en Dick Könings (1953) ontmoet. Sandra postte een foto van hen beiden en die trok onmiddellijk mijn aandacht. Op mijn vraag of ik ze eens samen mocht fotograferen kwam een volmondig ja! En zonder alle andere echtparen in Benthuizen te kort te doen: dit stel kleurt in ieder geval het dorp waar ze wonen: Benthuizen.

Trendlogic

Ze wonen in een bijzonder huis. Zo’n huis waarvan je bij binnenkomst meteen ogen tekort komt omdat er overal leuke hoekjes zijn gecreëerd en mooie spullen staan.  Sandra heeft na haar studie aan de Kunstacademie – richting Mode – gewerkt als freelance mode illustrator voor tijdschrijften. Daarna was ze jarenlang stylist voor P&C. Inmiddels runt ze haar eigen adviesbureau Trendlogic en omschrijft haar werk als ‘consultant strategisch design’. Sandra: “Ik help bedrijven hoe ze zich het best kunnen presenteren als merk. Ik adviseer retailers, kwekers en fabrikanten bij het optimaliseren van hun merk en assortiment.” Het zijn klanten in o.a. de mode, de bloemen- en plantenwereld, maar ook in de foodsector.

Sandra & Dick kleuren Benthuizen

Chauffeur en administrateur

Dick is bouwkundige en runde jaren zijn eigen bureau. Hij specialiseerde zich in het adviseren over onderhoud en renovatie van monumentale panden van o.a. de Rijksgebouwendienst en verschillende ambassades in Den Haag. Sinds hij gestopt is deelt hij zijn kennis en interesse in historische gebouwen als stadsgids. Bij het Gilde in Den Haag geeft hij gespecialiseerde – zoals Art Nouveau – rondleidingen. Dick heeft nu ook meer tijd om Sandra werk uit handen te nemen, zoals een deel van haar administratie. Dick: “En ik ben haar chauffeur, het is fijn om nu meer samen op pad te kunnen gaan.” Sandra bezoekt regelmatig beurzen in binnen- en buitenland en wordt vaak gevraagd om lezingen te geven. Sandra: “Dat zijn vermoeiende dagen, het is heerlijk om dan na afloop door Dick naar huis te worden gereden.”

Kleur

Sandra is een echte liefhebber van kleur en maakt daarmee graag bijzondere en gedurfde combinaties. Dick waardeert Sandra’s keuzes, maar gaat – zoals zoveel mannen – zelf liever niet al te opvallend gekleed. Hij houdt ook helemaal niet van winkelen. Sandra: “Ik denk dat ik zonder Dick extravaganter gekleed zou zijn, ik pas me nu toch een beetje aan zijn smaak aan. Voor Dick ga altijd op vooronderzoek uit en als ik iets voor hem gezien heb gaat hij mee. Samen komen we er altijd uit.”

Verzamelaar

Ik zie in hun huis veel bijzondere voorwerpen. Nieuwe- en kringloopvondsten die moeiteloos met elkaar gecombineerd zijn. Ik zie verschillende kastjes met daarop verzamelingen vaasjes, gegroepeerd in dezelfde kleuren. En een kastje met bovenop allemaal rubberen piepspeelgoed. Maar Sandra laat ook trots haar verzameling shawls zien. Sandra: “Shawls inspireren me altijd, ook door de vele kleuren en motieven die erin verwerkt zijn.”

Sandra & Dick kleuren Benthuizen

Knaapjes

Ik ben onder de indruk van haar verzameling, maar ook van de simpele maar doeltreffende manier waarmee de shawls zijn opgehangen: op stalen ‘stomerij’ knaapjes die met een spijkertje aan de muur zijn bevestigd. Een geweldige vondst, omdat je ze allemaal kunt zien én ze blijven op deze manier mooi in vorm. Ik heb het thuis inmiddels ook al toegepast!

Ook haar leren handschoenen hebben zo’n handige opbergplek gekregen.

Koningssmaak

Hun huis is royaal, maar ze hebben inmiddels zoveel verzameld dat het tijd wordt om ook te gaan ‘ontspullen’. Ze hebben daarvoor een hele kamer ingericht met meubels, kleding, shawls, lampen en kleinere design voorwerpen. Alles in deze ‘winkel’ is te koop voor heel vriendelijke prijzen. De naam van haar pop-up winkel is: Koningssmaak. Mocht je interesse hebben, je bent van harte welkom! Hiervoor kun je via Sandra’s mailadres een afspraak maken: s.konings@trendlogic.nl

Sandra & Dick kleuren Benthuizen

Italië

Italië is het land waar ze allebei verliefd op zijn en regelmatig komen. Sandra: ”We houden allebei van de Italiaanse keuken, waar met weinig producten een smaakvolle maaltijd wordt gemaakt”. Hun vouwfietsen liggen standaard in de auto. Sandra: “Van deze fietsjes hebben we al veel plezier gehad. Je verplaatst je daarmee zoveel makkelijker en sneller in een stad.”