Sieraad Art Fair Westergasfabriek Amsterdam

 

16e editie van de Sieraad Art Fair

Liefhebbers van sieraden, het duurt nog even, maar je kunt het vast noteren in je agenda: vanaf 9 november zijn er 4 dagen lang sieraden te bewonderen in de Westergasfabriek. Tijd voor SIERAAD International Jewellery Art Fair, zoals de volledige naam van het evenement luidt. Het is een beurs waar sieraden te zien en te koop zijn. Gemaakt door een internationaal gezelschap professioneel opgeleide sieraad kunstenaars.

UNIEK

Sieraad Art Fair is op dit gebied het enige platform in Nederland. Op deze beurs bieden sieraad vormgevers uit binnen- en buitenland hun handgemaakte werk direct en zelf aan. Vorig jaar ontmoette ik er Xenia Walschikow, die bijzondere halssieraden maakt. Alsof het penseelstreken zijn. Zij is er overigens dit jaar weer bij met uiteraard nieuw werk. Ik ben heel benieuwd!

 

De belangstelling voor SAF is altijd groot, zowel uit binnen- als buitenland. Daniela Boni (zelf ook ontwerpster) was vorig jaar speciaal voor deze beurs vanuit Londen naar Amsterdam gekomen. Ze had net deze fantastische gele broche gekocht. Een ontwerp van Christine Jalio uit Finland en wilde dat meteen even delen met het thuisfront.

Sieraad Art Fair 2017 Westergasfabriek Amsterdam

Agenda

Sieraad Art Fair is voor mij niet alleen leuk om foto’s te maken van bezoekers met (eventueel) hun nieuwe aankopen. Ik ben elk jaar ook weer heel benieuwd naar de ontwerpers en hun (nieuwe) werk. Op de site van SAF heb ik al een paar mooie dingen gezien, zoals werk van Beru Inou, Amelie Spitz en Julia Baudler. Daarom ben ik ook dit jaar weer van de partij. Wie weet komen we elkaar tegen op één van die dagen in Amsterdam.

 

Wil je op de hoogte wilt blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This