Sieraden die iets toevoegen | MisjaB.nl

Jubileum

Galerie Ra in Amsterdam is gespecialiseerd in eigentijdse sieraden. Ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum werd ik gevraagd, door eigenaar (en ontwerper) Paul Derrez, een foto serie te maken van 12 persoonlijkheden. Voor elk van hen koos Paul aan de hand van een foto een sieraad uit de collectie (van ruim 50 ontwerpers die hij vertegenwoordigt) in zijn galerie. Om het effect van een sieraad te laten zien heb ik elk model mét en zonder sieraad gefotografeerd.

Karin Herwegh

Voor Jacqueline uit Groningen werd het een collier van ontwerpster Karin Herwegh. De naam van dit collier is Agreement. Het is gemaakt van glazen kralen, in combinatie met  beukenhout en lindehout. Het past mooi bij het kamgaren pak dat ze draagt. Jacqueline: “Dit is m’n lievelingspak. Ik heb het inmiddels al meer dan 40 jaar. Toen ik destijds dit pak zag bij een exclusieve boutique (Hoppety), was ik er meteen verliefd op. Maar ik verdiende toen zelf nog niet veel en kon het daarom niet betalen (het kostte 1800 gulden). Ik kreeg het cadeau van mijn vader. Ik draag het nog steeds heel graag, met m’n vader in gedachten. Het eigentijdse collier past er perfect bij.”

Ela Bauer

Ingeborg draagt een opvallend halssieraad. Het is ontwopren door Ela Bauer. Het is een serie sieraden waarin de schotel centraal staat; de schotel als antenne, en de schotel als sierobject. Ela gebruikt de antenneschotel als metafoor voor het continue ‘ontvangen’ en ‘zenden’ van informatie. De jas van Ingeborg is een ontwerp van Walter van Beirendonck.

Sieraden die iets toevoegen| MisjaB.nl

Sam-Tho Duong

Het collier dat is uitgekozen voor Martha is een ontwerp van Sam-Tho Duong. Het heet Frozen en is gemaakt van ontelbare zoetwaterpareltjes, gemaakt aan een zilveren collier.

 Sieraden die iets toevoegen| MisjaB.nl

Het was een erg leuke opdracht. Vooral ook om het effect te zien van een sieraad. Het resultaat was onlangs ook te zien tijdens de Sieraad Art Fair in Amsterdam. Ook van mannen met een sieraad heb ik foto’s gemaakt. Zij zijn binnenkort te zien op mijn blog.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]