Sieraden heb je nooit genoeg

Sieraden heb je nooit genoeg, tenminste bijna nooit. Ik ben er dol op, niet zozeer op diamanten en echte juwelen. Je zult mij niet gauw verlekkerd in een etalage bij een klassieke juwelier zien kijken. Hoe mooi het ook bij anderen staat, op de een of andere manier past het niet bij mij. Ik hou van opvallende en kleurrijke kettingen, broches, armbanden en natuurlijk ringen. En ze hoeven niet per se van edelmetaal gemaakt te zijn. Mede door het geweldige online aanbod heb ik mijn ‘collectie’ het laatste jaar een beetje uitgebreid. Met kleding doe ik soms jaren, ik vind het dan wel leuk om er een nieuwe draai aan te geven met een sieraad. Daarbij denk ik dan altijd aan deze toepasselijke quote van Oscar de la Renta:

A woman makes an outfit her own with accessories

Deze kettingen van Marni heb ik al wat langer en kocht ik tweedehands online via Vestiaire. Elk jaar kiest H&M een ontwerper om een collectie te maken. Deze ketting is een onderdeel uit de collectie die ontwerper Consuelo Castiglioni in 2012 speciaal voor H&M maakte. Over deze samenwerking zei hij:

I wanted to create a true Marni wardrobe by revisiting all our favorite pieces in signature fabrics and prints

Op deze foto heb ik de kettingen gecombineerd met een lime coltruitje van Scotch&Soda en een lang vest, tweedehands gekocht bij Mevrouw Jansen in Alkmaar. Het is niet zo’n voor de hand liggende combinatie, ik kwam op het idee door het het stukje camel in de ketting. Mijn bril is van Henau, gekocht bij Mooie Ogen.

Armbanden

Deze roze en doorschijnende paarse armbanden kocht ik jaren geleden bij &Other Stories. Jammer genoeg zijn ze bij deze keten overgegaan – op een enkele uitzondering na – op zilver- en goudkleurige sieraden. Ze verkopen nu een doorsnee collectie die je in heel veel winkels ziet. Dus ik prijs me gelukkig, ik draag deze armbanden heel vaak en graag omdat ze heel licht zijn en bij heel veel verschillende outfits passen. Inmiddels heb ik er een blauwe bij van Paul Derrez.  De gele heb ik gevonden bij mevrouw Jansen en de groene ook in een tweedehands winkel, maar ik weet eerlijk gezegd niet meer welke.

Kettingen

Deze ketting is een ontwerp van de begin dit jaar aan Covid overleden ontwerper Alber Elbaz. Hij ontwierp de ketting in 2010 toen hij voor het modehuis Lanvin werkte. In dat jaar was het de beurt aan Lanvin om een collectie speciaal voor H&M te maken. Alber Elbaz zei over deze samenwerking;

What intrigued me was the idea of H&M going luxury rather than Lanvin going public.

Dit voorjaar vond ik uit die collectie deze ketting via Vinted. Ik ben er heel blij mee, de niet zo voor de hand liggende combinatie van parels en de metalen ketting vind ik heel spannend. En dan ook nog de plastic en mooi uitgevoerde bloemen erbij. Bovendien past ie bij heel veel kleding uit mijn garderobe. Als ik deze ketting draag krijg ik trouwens niet zo vaak complimenten, maar dat hoeft ook niet, hij is er voor mij niet minder mooi om! Ik denk aan wat sieradenontwerper Paul Derrez over het dragen van opvallende sieraden zegt in mijn boek Oog voor Stijl: “De verzamelaars van opvallende sieraden zijn doorgaans iets oudere, zelfbewuste mensen, die alles dragen wat ze willen. In tegenstelling tot jonge mensen, die kiezen vaak nog clichématig. Je moet een soort bagage hebben om uitgesproken sieraden te waarderen en ze te kunnen verdedigen. Als je ze draagt krijg je er opmerkingen over en daar moet je tegen kunnen.”

 

 

Deze groene schakelketting is mijn nieuwste aanwinst: ook gevonden via Vinted. Een echte meevaller, want de ketting is uit de collectie van Essentiel en was zelfs nog nooit gedragen. Het prijskaartje zat er nog aan. Toen ik niet zo lang geleden in  Antwerpen was zag in een etalage dit kleurrijke exemplaar van het merk Malilparmi liggen. Het was té verleidelijk. Het leuke van deze ketting is dat al die kleuren inspireren om nieuwe combinaties te maken.

Ik schreef al eerder een blogpost over mijn sieraden, die kun je hier lezen. Ben je het trouwens met me eens dat je van sieraden en andere accessoires nooit genoeg hebt?