'Silver hair models' Janna en Anita

Silver hair models Janna en Anita

Vriendinnen Janna (1960) en Anita (1966) op weg naar hun favoriete tweedehands winkel Vintage Brands in Monnickendam. Dat is ook de plek waar zij elkaar een tijd geleden voor het eerst hebben ontmoet, al kenden ze elkaar al wel via Instagram. Janna: ”Een van de voordelen van Instagram is dat je met zoveel mensen in contact komt, in binnen- en buitenland. Voor mij biedt de fotografie voor Instagram (timelessstyle) – naast mijn werk in de gezondheidszorg – een fantastisch tegenwicht dat zorgt voor balans. Ik ben geïnteresseerd in mode en styling en ik wil er zelf ook graag leuk uitzien. Bovendien kan ik op deze manier een bijdrage leveren om ‘silverhair’ vrouwen op een stijlvolle manier zichtbaarder te maken in de media.”

'Silver hair models' Janna en Anita

Het roer om

Anita heeft na haar scheiding rond haar vijftigste het roer omgegooid. Ze is stewardess geworden en werkt daarnaast als (foto)model. Anita: “Het modellenwerk is voor mij zo’n fijne afwisseling. De opleiding tot mannequin, die ik ooit volgde om een betere houding te krijgen, komt nu goed van pas. Ik sta niet ingeschreven bij een modellenbureau, Instagram (anitas.style) is voor mij dé manier om mijn modellenwerk te promoten.” Janna heeft onlangs een stylingcursus gevolgd en voor haar eindopdracht nodigde ze Anita uit als model. Janna: “En met succes, Anita is altijd zichzelf en durft haar schoonheid te laten zien. Ik leer van haar om voor de camera iets losser te zijn en af en toe ook eens een ‘stoutere pose’ aan te nemen.“ Anita voegt toe: ”Mijn stijl is heel klassiek. Janna kan heel goed stylen, van haar heb ik geleerd om iets gedurfdere combinaties te maken. Of een accessoire toe te voegen waardoor het geheel spannender wordt.”

Hun wens

Beiden genieten van deze nieuwe fase in hun leven, die meer vrijheid biedt omdat de kinderen zelfstandig zijn. Anita: ”Ik geniet elke dag, ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Dát wil ik uitstralen.” Janna heeft inmiddels ook een modellencursus gevolgd. Hun wens is om een keer samen als ‘silver hair models’ een show van Mart Visser te lopen. Als ik Mart Visser was dan wist ik het wel!

'Silver hair models' Janna en Anita

Quote Iris Apfel

Janna en Anita gaan nog even neuzen bij Vintage Brands voor kleding en accessoires voor hun geplande photoshoot waarbij ze gekleed gaan in de stijl van Iris Apfel. Janna: ”En dat is puur voor ons eigen plezier.”

Ook model worden na je 50e?

Heb jij ook zin om model te worden? In de afgelopen jaren heb ik meer vrouwen gesproken die dat na hun 50e met veel succes hebben gedaan. Lees bijvoorbeeld de verhalen en tips van Vakil en Anne.