MisjaB.nlIMG_7081

Er is niet altijd (veel) tijd om een praatje te maken met mensen die ik tegenkom op straat. Met de mensen die mij op de een of andere manier opvallen. Bijvoorbeeld omdat ze een mooie bril hebben, leuke schoenen of een bijzonder detail in hun kleding. Of omdat ze gewoon een goeie uitstraling hebben. Deze snelle kiekjes heb ik allemaal in Amsterdam gemaakt. Ik ben blij dat er wel even tijd was voor een foto.

Snelle kiekjes op straat in Amsterdam

Deze dame kwam ik tegen vlak voor Wini, een tweedehands kleding winkel in de Haarlemmerstraat. Het is Yvon Ruiter en zij vertelde dat ze dit montuur gekocht heeft op de Noordermarkt, Het is van Italiaanse makelij en er zijn er ooit maar 2 van gemaakt. Het is een prachtige, opvallende bril.

Snelle kiekjes in Amsterdam op straat

Dit is Henri Blim. Hij zat lekker op een bankje voor de Coffee Company, ook in de Haarlemmerstraat. Zijn bril valt meteen op, ik vind dat het montuur prachtig kleurt bij z’n haar.

Snelle kiekjes op straat in Amsterdam

Deze dame zag ik ook in de Haarlemmerstraat. Ik heb haar gefotografeerd omdat ze zo’n mooie uitstraling heeft en om het stoere jack in combinatie met de rok.

Isabelle toen&nu

In 2011 fotografeerde ik Isabelle Krijger voor het eerst (linker foto) op de Lindengracht. Een tijdje geleden kwam ik haar toevallig weer tegen in deze opvallende ‘bont’ jas. Isabelle is inmiddels 78. Ze fietst overigens niet op deze roze fiets door de stad, die dient alleen ter decoratie.

Mark Pierce

Deze man valt niet alleen op door zijn bril en goed gesoigneerde baard plus snor. Hij heeft ook een leuk jasje aan. Mark: “Dit jasje was een beetje saai, dus ik heb er zelf een paar rode accenten aan toegevoegd. Bij de boord en aan de onderkant van de mouw. De bril is van het merk Kirk“.

Mirjam Boon

Snelle kiekjes op straat in Amsterdam

Mirjam heb ik gefotografeerd in de Westerstraat. Ze toont lef in haar kledingkeuze, ze combineert verschillende tinten blauw en motiefjes. En kiest er een heel andere kleur schoenen bij. Met turquoise hakjes.

Snelle kiekjes op straat in Amsterdam

Sober en chique, een gestreept truitje is natuurlijk altijd goed. De opvallende tas doet de rest.

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This