door MisjaB

 

snelle kiekjes tijdens Meesterlijk Design & Ambacht 2017

Meesterlijk

Stel je voor: twee smaakvol ingerichte ruimtes op het terrein van de Westergasfabriek, de Industriële Zuiveringshal en het Machine gebouw, vol met prachtige ontwerpen. Waar 120 zelf-producerende designers hun nieuwste ontwerpen laten zien. Ze tonen hun vakmanschap in tassen, sieraden, hoeden, shawls, spullen voor in het interieur, serviesgoed…  En vergeet de bezoekers en ontwerpers niet, vaak stijlvol en goed gekleed. Daarom ga ik graag naar dit jaarlijkse event, uiteraard mét camera. Hieronder een impressie.

warm aangeklede industriele ruimtes van de Westergasfabriek

Nicole Uniquole is initiatiefnemer en curator Meesterlijk Design & Ambacht en organiseerde het dit jaar voor de 9e keer. Links van haar Prinses Margarita de Bourbon de Parme, ontwerpster van tapijten. Sinds een paar jaar heeft ze ook haar eigen sieraden lijn.

snelle kiekjes tijdens Meesterlijk Design & Ambacht 2017

Twee vriendinnen die hun voorliefde voor dierenprints delen

Collega blogger

Op deze foto Ans Markus met naast haar collega blogger Miriam, beter bekend als A grey lady, with an attitude. Miriam blogt over (toegepaste) kunst, vintage- en hedendaags design, interieur, reizen en architectuur. Daarnaast houdt ze erg van taal, dus schrijft ze met veel plezier over al dat moois. Het is een fantastisch blog als je op de hoogte wilt blijven van allerlei events en tentoonstellingen op dit gebied. En mocht je eens niet in de gelegenheid zijn om een tentoonstelling of event te bezoeken is het natuurlijk fijn om er toch iets over te kunnen lezen.

snelle kiekjes tijdens Meesterlijk Design & Ambacht 2017

Maya Meijer

Het Westergasterrein was er in de huidige vorm misschien helemaal niet geweest zonder deze dame: Maya Meijer-Bergmans. Zij zag in de jaren negentig potentie in de verwaarloosde gebouwen en bouwde dit terrein uit tot een van de bekendste culturele hotspots van Amsterdam. Met onder andere restaurants, culturele instellingen en tv-studio’s. Momenteel werkt zij hard aan een nieuwe uitdaging: het behoud en commercieel aantrekkelijk maken van Paleis Soestdijk. In een interview met haar door Rinskje Koelewijn van NRC meer over deze grootse plannen.

MisjaB.nl5IMG_4195

Sieraden ontwerper en gallerie houder Paul Derrez draagt zijn nieuwste ontwerp. Zilveren bollen aaneen geregen tot deze ketting, maar ze zijn ook los te koop. Je zou er bijvoorbeeld ook een of twee als sieraad kunnen dragen. De bollen kunnen ook open gedraaid worden, zodat je er ook een kleinood in kunt bewaren.

Dit is Irina Claussnitzer, ontwerpster van handbedrukte zijden shawls.

Margaret van Bekkum, een van de vakmensen op deze beurs, temidden van een deel van haar prachtige creaties. Margaret: “Wat leuk dat je de 50+ doelgroep fotografeert, ik zou willen dat er eens een mooie kledinglijn speciaal voor deze doelgroep komt”.

bezoekster kunstenares Nellie de Mulder

snelle kiekjes tijdens Meesterlijk Design & Ambacht 2017

Kunstenares Ans Markus was er als bezoekster en showt een prachtige handgemaakte goudlederen clutch van Goudatelier Van Soest. Goudleer is leer waar een zilveren laag op wordt aangebracht, afgelakt met een goudgele vernis. Momenteel exposeert Ans Markus in Museum Jan van der Togt tot 27 januari. Op alle zondagen tot en met 31 december 2017 is zij van 13.00 – 15.00 uur in het museum aanwezig om bezoekers rond te leiden. De instaprondleidingen beginnen steeds om 14.00 uur.

Bezoekster Pien Scholten met een van haar vriendinnen. Pien maakt zelf sieraden, zoals deze armband van restmaterialen. Haar halssieraad is een ontwerp van Carla Matos

snelle kiekjes tijdens Meesterlijk Design & Ambacht 2017

Sieraden ontwerpster Birgit Laken, een van de standhouders.

snelle kiekjes tijdens Meesterlijk Design & Ambacht 2017

 Voormalig bakker Harry de Groot. Nadat hij en z’n broer uit hun familiebedrijf zijn gestapt, is hij op zoek naar een andere creatieve invulling van zijn vakmanschap. Daar gaan we vast meer over horen.

MisjaB.nlIMG_4306

Tentoonstelling

Tot slot couturier Frans Hoogendoorn samen met Nicole op de rode loper. Nicole’s rok met blouse van LaDress is voor haar uitgekozen door deze Haagse ontwerper. Overigens is de tentoonstelling over zijn werk nog te zien in het Haags Gemeentemuseum. “De tentoonstelling bevat modetekeningen, filmmateriaal en vele couture ontwerpen van Hoogendoorn, waaronder ook verschillende particuliere bruiklenen. Een van de bruiklenen – een wit ensemble – ontwierp Hoogendoorn voor prinses Irene. Zij droeg het bij de begrafenis van haar moeder, prinses Juliana. De bruidsjurk van prinses Anita en een geliefde jurk van prinses Margarita zijn andere bijzondere bruiklenen aan de tentoonstelling.”  Nog te zien tot en met 18 februari.

Meer informatie over alle deelnemers aan Meesterlijk Design & Ambacht en hun ontwerpen vind je hier

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]