MisjaB.nlIMG_0488

In Monda logeren we in een heus kasteel: Castillo de Monda. Boven op een berg, met uitzicht rondom en op het witte dorpje Monda. Sinds een jaar wordt het gerund door drie Nederlandse kasteelheren, die het helemaal naar eigen smaak hebben ingericht. Bijzonder om ook hier een paar gasten van het hotel te ontmoeten en te kunnen fotograferen.

Internationaal

Monica en Ian blijken sinds een jaar in Spanje te wonen. Vanuit Londen verhuisden ze omdat Monica werd gevraagd om als manager te komen werken op een holistisch paarden centrum in Mijas: Rancho Acebuchal. Ian is gitarist, trad op met verschillende bands in heel Europa en is nu bezig om een nieuwe band op te richten. Hij is hier om te overleggen met de kasteelheren om er deze zomer concerten te geven.

MisjaB.nlIMG_0487

Scandinavisch gezelschap

Snelle kiekjes vanuit Monda

Dit is Britten Emml (1939) uit Zweden. Zij maakte 16 jaar geleden een nieuwe start in Monda, nadat ze gemerkt had dat haar man toch meer van alcohol hield dan van haar. Britten is ontwerpster, ze heeft zelfs voor ABBA kleding ontworpen in hun beginperiode. Nu ontwerpt en maakt ze nog steeds kleding. Haar klanten wonen vooral in Marbella.

MisjaB.nlIMG_0527

Dit zijn Zweedse en Noorse vrienden van Britten en wonen ook in de buurt van Monda. Vandaag zijn ze voor een lunch in Castillo de Monda, ter afsluiting van de modeshow die Britten onlangs heeft georganiseerd en waar zij aan meegewerkt hebben. De man in het gezelschap zorgde tijdens die show voor de muzikale omlijsting.

Snelle kiekjes vanuit Monda

Britten: “Ik ontwerp en maak kleding op verzoek en in overleg. Als mensen bij mij komen geef ik aan wat naar mijn mening het best bij ze past. Samen komen we er dan wel uit. Ik verkoop dus niet aan winkels en word er daarom ook niet rijk van. Het geeft me wel veel vodoening en dat vind ik belangrijk. Maar Ik hou van elegante en vrouwelijke kleding, maar niet voor mijzelf. Mijn stijl kan ik het best omschrijven als ‘Bohemian’.

Als je een keertje gaat logeren In Castillo de Monda is een (gezichts)behandeling in het Sopure wellbeing centre ook een aanrader. Op de bovenste etage van het kasteel heeft de Nederlandse Sophie Pothoven haar spa. Je kunt er terecht voor allerlei behandelingen. Ik koos de Japanse gezichtsmassage, het was heerlijk! Ik kan het van harte aanbevelen.

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]