door: MisjaB

Speciale collectie Viktor & Rolf voor Zalando

Nieuwe voorjaars collectie Viktor & Rolf

Heb je altijd al graag iets van Viktor & Rolf willen hebben? Vanaf volgende maand is het een stuk makkelijker én betaalbaarder om het te bemachtigen. De couturiers hebben speciaal voor Zalando een voorjaarscollectie ontworpen. Een heel bijzondere collectie, want hierin hebben ze alleen overgebleven stoffen en ongebruikte kleding gewerkt. De collectie is vanaf 1 februari verkrijgbaar via de website. De stukken zijn al te koop vanaf 50 euro.

Speciale collectie Viktor & Rolf voor Zalando

Recycle project

V&R benaderden Zalando met hun idee. Zo ontstond de kledinglijn ‘Viktor&Rolf for Zalando RE:CYCLE en past het in het kader van Zalando’s recycleproject, dat aandacht vraagt voor de duurzaamheid van kleding. De lijn bestaat uit 17 items van gerecycled materiaal. De prijzen variëren tussen de 50 en 250 euro. ‘We werken al een aantal seizoenen op verschillende manieren met gerecyclede materialen in onze coutureshows en we hebben er een sterke mening over,’ vertelt Viktor Horsting aan WWD. ‘Het was heel leuk om na te denken over manieren om een couture idee te vertalen in een prêt-á-porter idee en om deze in een fabriek te produceren.’

Speciale collectie Viktor & Rolf voor Zalando

Jubileum

De lancering van de Zalando-collectie luidt het 25-jarig jubilieum in van Viktor&Rolf. Naast hun coutureshow die op 24 januari in Parijs te zien was, wordt er gewerkt aan een boek met uitgever Phaidon. En er komt dit jaar een grote expositie van het ontwerpduo naar Rotterdam. De Zalando-collectie van Viktor&Rolf is vanaf 1 februari te koop op Zalando.

 

Speciale collectie Viktor & Rolf