speciale ditie Sieraad Art Fair Amsterdam | MisjaB.nl

 

Sieraden

Op 10 november begint de Sieraad Art Fair in Amsterdam in de Westergasfabriek. Het is inmiddels de 15e editie van deze sieraden beurs. Reden genoeg voor de organisatie om de opening te laten verrichten door H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme. De prinses zal op de beurs ook haar zelf ontworpen sieraden en nieuw werk tonen. Daarnaast zal een internationaal gezelschap sieraad kunstenaars hier hun werk laten zien.

Werk van MisjaB

Dit jaar heeft de Sieraad Art Fair voor mij een bijzonder tintje. Galerie Ra, gespecialiseerd in eigentijdse sieraden en andersoortige accessoires of gebruiksvoorwerpen, bestaat dit jaar 40 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heb ik, op verzoek van eigenaar Paul Derrez, 12 persoonlijkheden gefotografeerd. Vanzelfsprekend elk met een sieraad, van verschillende ontwerpers die door Galerie RA vertegenwoordigd worden. Het was een bijzondere opdracht, waar ik met heel veel plezier aan gewerkt heb. Een deel van deze foto’s is gebruikt voor een reportage over het jubileum in het Duitse design tijdschrift, Art Aurea (bij Galerie Ra verkrijgbaar voor € 15). Alle foto’s van deze serie tentoongesteld tijdens Sieraad Art Fair in de Westergasfabriek, zie de foto hieronder.

saf

 sierraad-art-fair-4003-p

The Jewelry Story

Marion Pannekoek en Jan Kerkstra, het team achter The Jewelry Story, introduceren een nieuwe serie armbanden-lijn op de beurs. Dertig jaar geleden maakten zij samen hun eerste ontwerp voor een armband, waarop ze nog steeds enthousiaste reacties krijgen. Daaruit is het idee ontstaan om de armband in twee totaal verschillende materialen opnieuw uit te brengen. Een in donker notenhout en een kunststof versie (gemaakt met een 3D-printer).
Alle sieraden die zij maken hebben een verhaal en een naam. Deze armband die opnieuw uitgebracht wordt heeft dus wel een verhaal, maar nog geen naam. Daarom heeft The Jewelry Story een wedstrijd uitgeschreven: verzin een naam voor dit ontwerp en maak kans op de armband gemaakt door de 3D-printer – in de kleur van je keuze. Je hebt overigens nog tot 20 november tijd om een naam te bedenken!

Klik hier en lees het hele verhaal achter deze armband en de actievoorwaarden

Ik voel me zeer vereerd dat Marion en Jan mij hebben uitgenodigd als jury lid van deze wedstrijd.
oranje-armband-header-1

Wil je op de hoogte wilt blijven van nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]