Straat fotografie in Capelle aan den IJssel: Rob en Anneke

Rob en Anneke in Capelle aan den IJssel

Mijn werk brengt me nog eens ergens, zoals naar Capelle aan den IJssel. Het ligt onder de rook van Rotterdam en het is de woonplaats van Rob Tol (1949) en Anneke Kradolfer (1951). Ik maakte foto’s voor mijn rubriek Even Weg & Gezien in Zin magzine. Dat was voor Anneke trouwens niet de eerste keer. Anneke: “Voor de allereerste Zin – die verscheen in 2004 – was ik model voor een mode reportage over tweed. Ik werkte toen als fotomodel, heb commercials gemaakt en heb als figurant opgetreden in opera’s.”

Kunst van het netwerken

Rob werkte jarenlang als marketingmanager. Hij miste gaandeweg de creativiteit in zijn vak, dus begon hij voor zichzelf. Eerst een marketingadviesbureau en daarna de Netwerkacademie. Rob: “Het was een hele stap, ik was inmiddels 50 en het ondernemen heb ik niet van huis uit meegekregen. Maar Anneke stond er helemaal achter, zonder haar had ik het niet aangedurfd en dit niet bereikt.” Rob geeft workshops en lezingen over de kunst van het netwerken en schreef er ook een paar boeken over, zoals Wie dit leest, is gek op netwerken. Anneke is zijn rechterhand en verzorgt de administratie en de organisatie. Volgens Rob is ze een echte regelaar.

Straat fotografie in Capelle aan den IJssel: Rob en Anneke

Samen op pad

Soms gaan ze samen naar een lezing die Rob geeft en maken er – als het iets verder van huis is – een compleet uitje van met een hotelovernachting en een etentje. Rob is een echte motorliefhebber, maar sinds ze onderuitgingen tijdens een vakantie op Ibiza stapt Anneke voor geen goud meer achterop. De motor staat nu te koop, er kwam een cabrio voor in de plaats. Ideaal in deze tijden. Rob:” Het is nu nog een beetje te koud, maar vorig najaar hebben we nog heerlijk met open kap toertochten gemaakt en onderweg gepicknickt.”

Verona

Rob ziet zijn lezingen als een optreden, waarvoor hij dan ook graag bijzondere jasjes koopt. En hij koopt graag schoenen. Dit paar kocht hij eens op doorreis in Kuala Lumpur. Deze two-tone’s zijn van het merk Dolce&Gabbana. Rob: “Ik was al een tijdje op zoek naar dit soort schoenen. Dus toen ik ze zag was ik meteen verkocht.”. Hun lievelingsland om naartoe te gaan is Italië. Ze hebben inmiddels heel veel van het land gezien en zijn allebei ook dol op deItaliaanse keuken. Op mijn vraag wat hun lievelingsstad is in Italië antwoorden ze tegelijkertijd: Verona. Anneke: “We gaan in Verona ook graag naar de opera, onze laatste boeking werd helaas gecanceled, maar we hebben een voucher. Dus zodra het weer kan…” Rob: “Mijn corduroy jas komt er trouwens ook vandaan, gekocht bij Palma Outlet“.

Hobby’s

Ze zijn allebei dol op kleding. Anneke kreeg op haar 13e haar eerste Singer naaimachine met een lap stof. Vanaf die tijd maakte ze veel zelf, eerst met patronen uit een Burda. Later leerde ze haar eigen patronen tekenen op de Rotterdamse snijschool. Ze maakte ook jassen, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Rob en hun zoon. Dat komt er de laatste jaren niet meer van, want ze heeft nog zoveel andere hobby’s. Anneke: “Ik bridge graag en daaruit is ook een vriendengroep ontstaan. Op zondagmiddag bridgen we eerst en eten dan samen. Maar ik speel ook graag toernooien. Daarnaast reis ik graag, ik lees veel en ik hou van tuinieren.” Bovendien denkt ze erover om zich weer te laten inschrijven bij een modellenbureau. Helaas worden er op dit moment vanwege de pandemie geen lezingen georganiseerd, geen bridge toernooien en reizen wordt voorlopig ook nog afgeraden. Maar ze blijven desondanks positief. Rob daarover: “Het glas is bij ons altijd halfvol. Ook in deze tijd.”

Rob en Anneke delen met plezier hun favoriete adresjes:

Tweedehands winkels in Rotterdam:

DearHunter Vintage,Eendrachtsweg 55A, 3012 LE Rotterdam

By Hendrikus, Pannekoekstraat 33A, 3011 LC Rotterdam

Eten

Perceel, Dorpsstraat 3, 2902 BC Capelle aan den IJssel

Cultuur:

Van Capellenhuis, Dorpsstraat 164, Capelle aan den IJssel.

 

Straat fotografie in Capelle aan den IJssel: Rob en Anneke