straat fotografie in Haarlem : de stijl van Angelique en Erik

Experimenteren

Samen met hond Loesje zijn ze op pad in Haarlem. Angelique Janssen (1963) en Erik Ruts (1960). Angelique is adjunct hoofdredacteur bij Knip Mode en zij wil vandaag vooral op zoek naar bijzondere stoffen. Angelique: “Ik experimenteer graag met stoffen. Ik probeer met stoffen nieuwe vormen te creëren. Het is spannend om te doen, als het niet lukt is dat helemaal niet erg. Ook bestaande stukken vermaken vind ik een uitdaging, ik geef tweedehands kleding graag een nieuwe look. Alhoewel dat natuurlijk ook wel eens mislukt.’

 

Pak voor Erik

Erik: “Ik hou van een pak dat niet als een pak oogt. Aan een pak kleeft meestal ongemak. Maar dit pak van Issey Miyake is anders. Ik heb het al jaren, het zit comfortabel en het kan gewoon in de wasmachine gewassen worden. Ik draag het graag met een trui, waardoor het nog informeler wordt.”

straat fotografie in Haarlem : de stijl van Angelique en Erik

Pareltjes

Ze zijn op weg naar Jan Sikkes Lappenland. Angelique: “Ik ben altijd op zoek naar pareltjes. Ik ben vorig jaar ook voor het eerst naar de sample sale van de stoffen van Dries van Noten geweest. Waar de overgebleven stoffen van de voorgaande collecties worden verkocht. Zoiets heb je ook in Arnhem, de Trickle Down fabrics. Er worden overgebleven collectie stoffen van alle Nederlandse design merken verkocht. Ook echt een aanrader, mooie stoffen en allemaal heel betaalbaar.”

straat fotografie in Haarlem : de stijl van Angelique en Erik

Vazen van Janssen

Naast haar mode carrière maakt Angelique ook vazen, De vazen van Janssen. Op haar Instagram account zijn ze te bewonderen en af en toe werkt ze mee aan exposities. Ook hiervoor gebruikt ze vintage objecten waarmee ze nieuwe vazen creëert. Dus snuffelt ze ook heel graag rond in tweedehands winkels en bijvoorbeeld op de Noordermarkt. Daar kan ik terecht voor stoffen én vintage. Erik staat er ook vaak met zijn Coffeejeep. Hij maakt de allerlekkerste koffie voor de markt bezoekers. In Haarlem gaat ze graag naar Stijlloods. Een andere favoriet is de Dorcas winkel in Aalsmeer. “Het is een soort Bijenkorf maar dan alleen met tweedehands spullen. Daar vind ik de mooiste schatten.”

straat fotografie in Haarlem

 

Zelf aan de slag?

Als ik naar Angelique luister krijg ik zelf zin om weer eens iets te maken. Jij ook? Bij Knipmode.nl is het bestellen van een patroon in ieder geval makkelijk. Je kunt kiezen tussen een Post patroon dat kant en klaar is of je kiest de goedkopere PDF variant, die moet je zelf printen.