Straatfotografie in Schagen: Anneke en Marcel

Anneke en Marcel, street style in Schagen

Begin februari (voor de grote uitbraak van het Corona virus) trof ik Anneke de Leeuw (1963) en Marcel Veltman (1961) in Schagen. Ze wonen in Utrecht, maar Anneke is op zoek naar een bijzondere zonnebril en hoopt die te vinden bij optiek Mooie Ogen. Anneke: “Deze opticien leerde ik kennen ik via een bericht op Facebook. Ik ben op zoek naar een bijzondere zonnebril en verwacht hier wel te kunnen slagen. We combineren het vandaag met een afspraak met een vriendin die in de buurt van Schagen woont.”

Allebei met hoed

Straatfotografie in Schagen: Anneke en Marcel

Ik geniet er altijd van om mensen te zien met een mooie hoed op! Zoals Anneke en Marcel, ze dragen allebei bijna hetzelfde model. Anneke: “Vorig jaar hebben we een rondreis gemaakt door Amerika. Dat kan nu helaas niet meer, maar de mooie herinneringen blijven. In Nashville kochten we allebei stoere laarzen en ik deze hoed. Marcel wilde nog iets langer nadenken over de aanschaf, maar is een tijdje geleden toch overstag gegaan toen hij deze hoed vond op een markt in Nederland.”

Stijlvol, vrouwelijk en een beetje stoer

Straatfotografie in Schagen: Anneke en Marcel

De rok die Anneke draagt is echt een eyecatcher. Ze heeft er een geweldige combinatie van gemaakt met het witte overhemd, het spijkerjasje en de stoere laarzen. Anneke is coach en trainer en runt haar eigen bureau ‘BinnenkantBuitenkant’: “Ik ben de laatste tijd weer wat opvallender kleding gaan dragen. Ik hou van uitgesproken, zolang het maar stijlvol, vrouwelijk en een tikje stoer is”. Marcel werkt als opzichter bij een woningbouwvereniging. Marcel: “Ik ben mij door Anneke wat excentrieker gaan kleden, vandaar ook de hoed.”

Straatfotografie in Schagen: Anneke en Marcel

Anneke: “Ik hou van tweedehands en koop zelden iets online, ik wil de stof kunnen zien en voelen. Zoals deze rok die ik heb gevonden bij Secret Closet in Bussum. En voor een (zonne)bril wil ik natuurlijk ook goed advies, vandaar ons uitstapje naar Schagen.”

Op het moment dat ik deze blogpost schrijf (1-5-2020) zijn nog niet alle winkels in verband met corona volledig heropend. Maar er zijn steeds meer (ook tweedehands en vintage) winkels die bijvoorbeeld een paar dagen per week hun deuren weer openen. Of waar je op afspraak terecht kunt. Het is daarom verstandig om via Facebook de openingstijden in de gaten te houden. Dat geldt overigens voor alle winkels die op mijn Shopping pagina’s staan.