straatfotografie MisjaB

 

Welkom op mijn blog! 

Mijn naam is Misja Beijers (1952), ik woon in Haarlem en voor MisjaB.nl maak ik foto’s van iéts oudere vrouwen en mannen die ik op straat tegenkom. Vrouwen en mannen die er goed gekleed en stijlvol uitzien. En zich met hun uitgesproken kledingstijl durven laten zien. Ik fotografeer niet alleen in Nederland, ook bijvoorbeeld in Antwerpen, Parijs en New York. Of elke andere plaats waar ik ben, ook tijdens vakanties. Dit doe ik zowel voor mijn eigen blog als in opdracht. Zoals ook bijvoorbeeld voor het tijdschrift Zin.

Er modieus en sprankelend uitzien is naar mijn idee niet alleen weggelegd voor jongeren. Met deze foto’s wil ik laten zien dat je er, juist als je geen achttien meer bent, stijlvol uit kunt zien.

Voor mij is niets inspirerender dan door een stad te lopen en stijlvolle, originele mensen te spotten. Vervolgens wil ik ze natuurlijk graag fotograferen. Het levert bijzondere ontmoetingen en verhalen op. Bovendien ontdek ik in de verschillende plaatsen leuke en bijzondere winkels, (ook tweedehands en vintage) en adressen om te eten en te overnachten. Je vindt deze onder de kop SHOPPING.

Veel van mijn volgers blijken niet alleen geïnteresseerd in kleding en mode, maar ook in cosmetica en verzorgingsproducten. Om ons daarvan op de hoogte  te houden heb ik Elly van Zutphen gevraagd. Elly heeft haar sporen verdiend in de tijdschriften wereld. Ze was o.a. hoofdredacteur van Elegance en chef mode bij Marie Claire. En ze heeft inmiddels ook ervaring in het schrijven voor blogs. Hier kun je een interview met haar lezen.

Uiteraard is MisjaB ook te volgen via Facebook, Follow my blog with Bloglovin en Twitter. Op Instagram laat ik mijn eigen kledingstijl zien.

Ik heb een voorliefde voor opvallende monturen, de bril die ik op deze foto draag is van het merk Cutler and Gross. De vlinderbril die ik draag op de foto in de zijbalk is van Francis Klein.

Disclaimer

Wat een leuke mensen kom je tegen op mijn site, vind jij dat ook? Ben je als journalist, TV- of reclamemaker geïnteresseerd in een van deze vrouwen of mannen. Of wil je met ze in contact komen? Neem dan eerst even contact met mij op. Dat kan via: misjabeijers@gmail.com

Gegevens zoals telefoonnummers en openingstijden van winkels die ik heb opgenomen op mijn blog, zijn aan veranderingen onderhevig. Ik doe mijn uiterste best om deze gegevens up-to-date te houden. Toch is het raadzaam om zelf van te voren even te controleren of de adressen en openingstijden nog kloppen.

 

Pictoright

Als fotograaf ben ik aangesloten bij Pictoright.

De Stichting Pictoright verdedigt het beeldrecht en de belangen van kunstenaars.
Er mogen geen beelden (images) van kunstenaars gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming vooraf.
Bij gebruik zonder toestemming komt Pictoright namens mij in actie!
Translate my blogs

"Beautiful young people are accidents of nature but beautiful older people are works of art"

-Eleanor Roosevelt

MisjaB.nl

Hi, ik ben Misja B (1952). Of ik nou in Haarlem, Parijs, Milaan, Kopenhagen, Groningen of Amsterdam ben: op straat fotografeer ik iéts oudere vrouwen en mannen met een eigen, gedurfde stijl. Benieuwd naar hun modegeheimen? Ik deel ze graag met je. Niet alleen op dit blog, maar ook in mijn boek Oog voor Stijl.
Hierin vind je ook mijn mooiste (tweedehands) adresjes én de beste tips uit mijn 'kleine zwarte boekje'.
Van Vogue tot Vintage: hier vind je inspiratie om je eigen stijl (opnieuw) uit te vinden! #streetstylephotography 

 

 

Mijn boek bestellen?

Oog voor Stijl, interviews, veel tips en tweedehands adressen

Je kunt het boek rechtstreeks bestellen, stuur een mailtje naar misjabeijers@gmail.com

De prijs is € 26,99  De verzendkosten zijn voor mijn rekening.