Privacy

 

Privacyverklaring

Omdat ik met mijn blog bepaalde persoonsgegevens verzamel, heb ik deze privacyverklaring opgesteld. Deze persoonsgegevens worden alleen verwerkt voor het doel waarvoor ze verstrekt zijn, overeenkomstig de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

Persoonsgegevens

Voor mijn blog MisjaB.nl fotografeer ik vrouwen en mannen die ik op straat ontmoet. Ik vraag altijd vooraf toestemming om de foto’s te mogen maken en toestemming om te publiceren. Op mijn blog worden behalve de foto en de naam van de geportretteerden geen persoonsgegevens vermeld. Mocht iemand onverhoopt toch willen dat de foto (en het interview) verwijderd worden, is een mailtje voldoende en zal ik daar zo snel moelijk gehoor aan geven.

Doel van het verzamelen van persoonsgegevens

Als je je inschrijft voor de e-mail nieuwsbrief onderaan de pagina heb ik je naam en je e-mailadres nodig. Verder onthoudt mijn website wanneer je je hebt ingeschreven en zie ik wanneer je je eventueel weer hebt uitgeschreven.
Als je een reactie plaatst onder een van mijn blogs vul je je naam, je e-mailadres en eventueel je website in. Je e-mailadres wordt niet getoond op mijn website. Ikzelf gebruik die alleen als ik je persoonlijk wil benaderen. Ik zal nooit zonder overleg met de betrokkenen adres- en/of email gegevens verstrekken aan derden.
Verder onthoudt de website je IP-adres. Dit is nodig zodat ik gebruikers die mij bedreigen, spam sturen etc. kan blokkeren.

Delen van persoonsgegevens

Je persoonsgegevens worden opgeslagen op de servers. Deze zijn eigendom van de host van mijn website Antagonist B.V. Antagonist is gevestigd in Enschede, er worden geen gegevens buiten Nederland opgeslagen.

Cookies

Mijn website veramelt verschillende functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. MisjaB.nl gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Google Analytics

Voor de analyse van bezoekersaantallen maak ik gebruik van Google Analytics. Gegevens die worden verzameld, verwerkt en opgeslagen met Google Analytics (‘Google Analytics-gegevens’), zijn beveiligd en blijven vertrouwelijk. Deze gegevens worden gebruikt om de Google Analytics-service te onderhouden en te beveiligen en om essentiële systeembewerkingen uit te voeren. In het privacybeleid van Google wordt beschreven hoe Google omgaat met persoonlijke gegevens, waaronder Google Analytics. Bewaartijd is 2 jaar.

Social Media

Op MisjaB.nl staan knoppen waarmee je berichten kunt delen via social media als FaceBook, Twitter, Pinterest en Instagram. Deze knoppen zijn mogelijk door de code die afkomstig is van de betreffende partijen. In de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) en Pinterest en Instagram is te lezen wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken. De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Deze partijen stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Zie voor een toelichting: Veilig internetten/cookies

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld, Google en/of de sociale media-bedrijven.

Nieuwsbrief

Als je je hebt ingeschreven op de nieuwsbrief die door MailChimp wordt verstuurd, dan worden alleen je naam en e-mail adres bewaard. Met enige regelmaat ontvang je per mail een overzicht van de nieuwste blogposts. Je kunt je altijd simpel en op ieder moment uitschrijven.
Lees hier de MailChimp Privacy Policy

Recht

De privacy wetgeving brengt verschillende rechten mee. Je hebt het recht om je gegevens te rectificeren of te wissen. Ook kun je bezwaar maken tegen het verwerken van persoonsgegevens. Als je eerder toestemming hebt gegeven om je persoons gegevens te gebruiken, kun je die toestemming te allen tijde intrekken, zonder opgave van redenen.

Heb je vragen? Stel ze gerust, via het contactformulier op MisjaB.nl of via mijn mailadres.

Contactgegevens

www.misjab.nl
misjabeijers@gmail.com

Misja Beijers
Sint Jorisveld 12,
2023GD  Haarlem
KVK: 67169708

 

MisjaB

Haarlem, mei 2018

 

 

Pin It on Pinterest