Street style in Rotterdam: Iris & Ted bij Hotel New York

Op de kade bij Hotel New York: street style in Rotterdam

Op de kade vlakbij Hotel New York in Rotterdam kom ik dit stijlvol geklede stel tegen: Iris & Ted. Dit is een van de laatste foto’s uit de serie die ik maakte voor Zin magazine.Toch laat ik deze als eerste zien omdat het mijn favoriet is, iedere keer dat ik ernaar kijk word ik er blij van! Ted: “Aandacht voor kleding hoort bij ons vak, we zijn allebei kapper en hebben ook allebei onze eigen salon gerund. Iris heeft een voorkeur voor zwart en wit, maar ik ben van de kleuren. Ik hou ook van ruiten, strepen en hartjes. Als kind was ik al gefascineerd door bijzondere kleurcombinaties, zoals roze met oranje. Nog steeds trek ik graag iets kleurijks aan.”

street style in Rotterdam

Voorkeur zwart

Iris: “Mijn voorkeur voor zwart is in de loop van de jaren zo gegroeid. Ik loop in een winkel ook altijd eerst naar het zwarte rek. Ik heb, net zoals Ted, ook altijd interesse gehad in mode. Ik heb nog allerlei kleding van Puck & Hans, helaas past het inmiddels niet meer, maar ik bewaar alles voor m’n dochter. Samen met haar ben ik ook naar de opening van hun expositie Couture Locale in het Amsterdam museum geweest. Ik mis hun winkel nog steeds een beetje.”

street style Rotterdam

Nieuwe fase

Inmiddels hebben ze allebei hun salons verkocht en daarmee is er een nieuwe fase aangebroken.Ted verzamelt al ruim 40 jaar pre owned vintage kunst en meubels. Ted: “Daarvoor heb ik een paar vaste adressen in Antwerpen, Brussel en Parijs. Ik wil er altijd wel op uit. Even ergens koffie drinken of voor een lunch naar Antwerpen rijden. En af en toe ga ik op de bonnefooi op jacht. Ik verkoop mijn spullen bij vintage (kleding)winkel ByHendrikus.” Iris gaat graag mee op pad, tenminste als ze niet al te vroeg van huis gaan. Ted draagt onder z’n geruite jas een geweldig colbert. Ted: “Dit heb ik ook gekocht bij By Hendrikus en Iris slaagt er ook heel vaak.”

Adressen in Rotterdam

Iris en Ted delen met plezier hun favoriete (eet)adressen in Rotterdam: Bistrot Du Bac, Sumatraweg 5 in Rotterdam. Tosca, een mediterraan restaurant in het oude Noorden: 1e Pijnackerstraat 120B. En Vis op de Dijk, Oudedijk 235A. En niet te vergeten ByHendrikus voor vintage- en tweedehands kleding en meubels en accessoires: Pannekoekstraat 33A. (Kijk voor openingstijden even op de website). Hun brillen kochten ze allebei bij: Eyeclusive, Nieuwe Binnenweg 129A.