door: MisjaB

 

Inspiratie

De beste inspiratie vind je op straat: in Amsterdam zie ik deze dame op een maandagochtend in de Jordaan. Het blijkt Mildred Aken en ze woont ‘om de hoek’. Ze is een opvallende verschijning, dat komt niet alleen door haar jurk, maar ook door haar grijze coupe. Mildred (1957): “Net zoals veel anderen in mijn familie werd ik al grijs toen ik net 20 was. Ik heb het altijd geverfd tot m’n 60e, toen was het genoeg geweest. Ik ben nu trots op m’n grijze haar en krijg er vaak complimenten over.”

Street style: inspiratie in Amsterdam

Stijl

“Ik hou van aparte dingen. Als ik iets zie in een winkel, moet ik meteen een ‘wow’ gevoel hebben én m’n budget moet het toelaten. Anders koop ik het niet. Ik hou ervan te combineren, vintage/tweedehands met nieuw. Ik heb zelf een aantal jaren een kledingwinkel gehad in de Maasstraat in Amsterdam. Het leukste vond ik om vrouwen iets nieuws te laten proberen. Het belangrijkste uitgangspunt is dat iets bij je moet passen qua stijl. Een kleuren kaart is voor mij niet altijd doorslaggevend, je moet daar ook van af durven wijken. Als alleen wit je bijvoorbeeld niet zo goed staat, kun je het oplossen door een opvallende gekleurde ketting, in een kleur die beter bij je past, dicht bij je hals te dragen.”

Street style: inspiratie op straat in Amsterdam

 

Vrouwelijk

“Ik hou van vrouwelijke kleding. Dat betekent niet dat ik altijd een jurk of rok draag. Als ik een (spijker)broek draag let ik erop dat mijn accessoires het geheel vrouwelijk maken. Sinds ik dit korte kapsel heb draag ik graag grote, opvallende oorbellen. Deze zijn gemaakt van edelmetaal, dus heel licht. Ik heb ze gekocht op een Afrikaanse beurs in Den Haag. Mijn jurk is van het merk Ambika. Het is een van de merken die ik zelf destijds ook verkocht in mijn winkel. Naast merken als Cinque, 10Feet en de broeken van Corel. 

Tips van Mildred

“Aan het eind van de zomer duik ik m’n kledingkast in om op te ruimen. Ik heb nu gezien dat ik veel kleding heb in kleuren die de komende winter weer in de mode zijn. Zoals okergeel en bordeauxrood. Ik ben zuinig op m’n kleding, dus ik hoef niet altijd alles nieuw te kopen. Als ik nu iets leuks tegenkom weet ik snel of ik het goed kan combineren met de dingen die ik al heb. Ik vind het ook belangrijk om je te kleden naar je figuur. Dus het moet vooral niet te strak zitten, ik moet me er vrij in kunnen bewegen en ik hou niet van te bloot. Ik ben altijd slank geweest en heb veel gesport. Momenteel maak ik – weer of geen weer – iedere dag een flinke wandeling. Dat bevalt me heel erg goed.”

Street style: inspiratie op straat in Amsterdam

Accessoires

“Iedere winter ga ik met een van m’n nichten op vakantie naar het Caraïbisch gebied, dit jaar wordt het Suriname. Omdat ik deze vakanties altijd voor ons regel, heeft zij mij verwend met deze groene ring met zirconia’s (rechterhand). Ik ben gek op schoenen en tassen, voorwaarde is wel dat ze van leer gemaakt zijn. De tas die ik vandaag bij me heb is overigens merkloos. De zonnebril is van Steve Madden.”

Make-up

“Wat make-up betreft ga ik zo natuurlijk mogelijk door het leven. Ik gebruik al jaren de goedkope crème van Aldi, de dag- en nachtcrème voor 40+. Verder heel weinig foundation en een concealer voor onder m’n ogen. Mascara en een matte (niet te felle) lipstick maken het af.”