street style uit Parijs, gefotografeerd in Amsterdam

Street style in Amsterdam: Jos Berry

Of je haar in Parijs of in Amsterdam ziet, Jos is een opvallende verschijning. Een persoonlijkheid met een heel eigen stijl, een signature look. Door haar kapsel, haar bril en zeker ook door haar kledingkeuze. Ik heb haar eerder gefotografeerd in Parijs, nu ze in Amsterdam is maken we foto’s voor Zin magazine.

street style uit Parijs, gefotografeerd in Amsterdam

Trendwatcher

Jos Berry (1943) is geboren in Nederland. Ze is trendwatcher, gespecialiseerd in lingerie en eigenaar van styling bureau Concepts Paris, ze woont al meer dan 30 jaar in Parijs. Voor haar werk reist ze de hele wereld over. Ze geeft lezingen en workshops o.a. in Azië, Amerika en Londen. Een heel druk bezette en energieke dame. Ik vraag hoe haar ideale dag eruit ziet.

street style uit Parijs, gefotografeerd in Amsterdam

Ideaal

Jos: “Eigenlijk zijn de meeste van m’n dagen ideaal. Als ik mag kiezen begint m’n dag met koffie op bed terwijl ik m’n mail check. Daarna fiets ik 30 minuten op de hometrainer, tijd die ik benut om berichten en artikelen uitgebreider te lezen. Wat volgt is communicatie met kantoor. Door de tijdsverschillen heb ik verspreid over de dag contact met mensen over de hele wereld.
Aan het eind van de middag lees ik in een café een boek onder het genot van een glas wijn. Naast koken bak ik graag koekjes om te ontspannen. Op m’n ideale dag heb ik daar óók nog de tijd voor.”

Winkelen nieuwe stijl

“Ik hou helemaal niet van winkelen, maar ik ben wel nieuwsgierig en vergaar graag allerlei informatie. Daarom vind ik de nieuwe, soort ervarings ‘winkels’, die momenteel hier en daar geopend worden zo interessant. Zoals de nieuwe concept store van Gucci in New York. In een oud authentiek pand – een voormalige fabriek – laten ze zien waar Gucci voor staat.” Jos, inmiddels weer in New York, laat vandaar uit weten: “De boodschap van deze winkel is: ‘Celebrate to be different’. Het thema is ’the future is fluid’, dus weg met de grenzen: gender fluidity, age fluidity, racial fluidity’. Het personeel dat er rond loopt heeft als belangrijkste opdracht om dat met de bezoekers te communcieren. Hetzelfde geldt voor de nieuwe Starbucks Reserve Roastery in Shanghai. Daar worden klanten uitgebreid geïnformeerd over de cultuur van koffie, de smaken en het branden ervan. Kortom over alles wat met koffie te maken heeft.”

      street style uit Parijs, gefotografeerd in Amsterdam

Jos draagt een bijzondere (regen)jas van het Japanse merk Christopher Nemeth. De lijnen zijn er met een soort stift opgetekend. Ze draagt de jas ook als het kouder wordt, in dat geval met een dun gewatteerd jasje eronder. Haar bril is van Prada.