Streetstyle in Oud Beijerland

Streetstyle in Oud Beijerland

Wat zijn er toch veel leuke dorpen en steden in Nederland. Pas geleden was ik voor het eerst in Oud Beijerland, een dorp in de Hoeksche Waard. Het valt duidelijk in de categorie ‘klein maar fijn’. En voor ‘pareltjes’, vrouwen en mannen die qua kleding net buiten de lijntjes durven te kleuren, hoef je niet altijd in een stad te zijn. Dat bewijzen Helen Schoffelmeer (1967) en Elza Hoebeek (1979). Zij wonen hier allebei en hebben elkaar voor het eerst ontmoet in een koffietentje. Helen: “Elza’s sprankelende ogen vielen me op en ik zag in haar een gelijkenis met een van mijn nichtjes.” Eenmaal in gesprek bleek er ook een klik door hun beider gevoel voor stijl en liefde voor het interieur.

Streetstyle in Oud Beijerland

Ondernemers

Daarbij hebben ze alletwee een voorkeur om kleding en spullen voor het interieur te zoeken bij kringloopwinkels. Wat huizen betreft gaat hun voorkeur uit naar een maximalistisch interieur, zoals de interieurs van Luc Edward Hall. Helen: “We wisselen ook graag interieurboeken uit.” Helen heeft zelfs van interieurstyling haar beroep gemaakt: “Ik ben opgeleid als docent Engels, maar ik miste in dat werk toch altijd de creativiteit. Een paar jaar geleden heb ik daarom de knoop doorgehakt en ben voor mezelf begonnen. Met mijn bureau Villa vol stijl adviseer ik mensen bij hun inrichting en probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de spullen die ze al hebben. Daardoor krijg je een persoonlijke inrichting en het past ook in deze tijd.” Elza vult aan: “Helen heeft zo’n eigen stijl, nét buiten de gebaande paden. Het is haar kracht om mensen op weg te helpen met simpele oplossingen.” Elza werkt als zelfstandig coach onder de naam Coach in Confidence en richt zich daarbij op vrouwelijke ondernemers die onzeker zijn op werkgebied, onder het motto ‘Train je zelfverzekerd’.

Elza

Samen organiseerden zij ook al eens een ‘verkoop aan huis’ van woonspullen en willen dat opnieuw doen in combinatie met kleding. Elza “Sinds ik Helen ken kleed ik me iets uitbundiger. Iemand zei niet zo lang geleden tegen mij dat ik de blouse – in verband met mijn figuur – beter niet in de broek kan dragen. Maar ik vind het op deze manier mooier, ook bij mijn figuur. Ik heb inmiddels geleerd dat zelfvertrouwen bij jezelf begint. Deze blouse heb ik in een kringloopwinkel gevonden en de broek is nieuw, van het merk Next. De oorbellen hebben ik ergens opgeduikeld, ik weet niet eens meer waar en ze kostten ‘geen drol’.” Helen vult aan: “Ik bewonder het optimisme en de vrolijkheid van Elza, ze is zo enthousiast.” Trouwens, hoe leuk om mijn boek Oog voor Stijl te zien staan op de boekenplank in Helen’s kamer.

Stijl uit de kast

Helen: “Ik hou van contrasten, van combinaties die niet zo voor de hand liggen. Dat geldt voor het interieur, maar ook voor mijn kleding, Die mix maakt het – net zoals in het interieur – interessant. Als mensen bij mij aankloppen voor advies voor hun interieur, dan ga uit van hun eigen meubels. Laat mij maar schuiven, ik bedenk er nieuwe opstellingen mee en kies geschikte kleuren voor op de wanden. Zonodig kan het aangevuld worden met spullen uit de kringloop of eventueel iets nieuws”. Elza: “Jouw stijl komt uit de kast”.

Het koffietentje waar ze elkaar ontmoetten is er inmiddels niet meer. Maar er is een geweldig adres in Oud Beijerland voor in de plaats gekomen: ‘Meiden van de keuken’.

 

Op zoek naar meer streetstyle? Kijk even hier of hier