Streetstyle in Utrecht: op pad met Cora en Wim

Het is niet voor het eerst dat ik dit leuke stel ontmoet. Toen ik nog maar net begonnen was met mijn blog spotte ik hen op IJburg tijdens een Design weekend van Elle Decoration. Ook toen vielen ze al op door hun stijlvolle uiterlijk. Een paar jaar later zag ik hen bij het Amstel Hotel voor een verkoop georganiseerd door Vintage Designers. En nu tref ik Cora (1947) en Wim (1945)  in hun woonplaats Utrecht, bij het Centraal Museum. Op het plein voor het museum stond op dat moment  nog het beeld Kevin, een enorme ‘bronzen’ courgette, gemaakt door kunstenaar Sarah Lucas.

Thuis in Utrecht

Cora is geboren en getogen in Utrecht. In dit huis (vlakbij het Centraal Museum) woonde haar oma, dus ze kwam als kind al vaak in deze buurt. Samen hebben ze in verschillende plaatsen gewoond. Cora werkte als manager voor de bekende Bitter modewinkels. Ze was er trouwens ook verantwoordelijk voor de styling van alle winkels en ging mee op inkoop. Bijna 20 jaar geleden werd Wim als accountmanager voor een grote bank in Den Haag gestationeerd.Toen bleek Utrecht voor hen allebei de ideale en meest centrale plek om te gaan wonen. Daar hebben ze overigens geen moment spijt van gehad. Wim: “We wonen hartje stad en hebben – zeker nu we allebei gepensioneerd zijn – alle tijd om dagelijks een wandeling door de stad te maken. We zijn cultuurliefhebbers en gaan graag naar musea en theaters (als het weer kan) en maken veel gebruik van onze Cineville pas.”

Streetstyle in Utrecht: op pad met Cora en Wim

Mode

Cora: “Wij lopen ook geregeld even naar binnen bij het Centraal Museum. Of we drinken er even een kop koffie of bij mooi weer op het terras. Er zijn de vaste collecties, zoals van Rietveld, maar ook wisselende tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse kunst en niet te vergeten mode. Omdat ik lang in de mode heb gewerkt, heeft dat nog altijd mijn interesse. Dit museum stelde als eerste een conservator mode aan. Ze hebben inmiddels een ruime vaste modecollectie met werk van ontwerpers als Viktor & Rolf en Jan Taminiau.”

Winkelen in eigen kast

Streetstyle in Utrecht: op pad met Cora en Wim

Tijdens hun wandelingen in de binnenstad kijken ze graag etalages en hebben een paar vaste adressen waar ze af en toe iets kopen. Cora: “We houden allebei van kwaliteit, dat betekent dat we ook heel lang met onze spullen doen. We hebben nog zoveel, dat we kunnen winkelen in onze eigen kast.” Maar ze blijven wel op de hoogte en genieten allebei van het kijken naar nieuwe ontwerpen. Wim: “Ik hou van kleren van Ralph Lauren en – net zoals Cora – ook van Dries van Noten. Maar ook van Paul Smith, deze shawl heb ik jaren geleden laten signeren door de maestro himself. Gewoon met een textielstift, gaat er nooit meer af. Wat schoenen betreft heb ik voorkeur voor het merk Church’s en die van Martine Margiela (via de Bijenkorf). Cora draagt een heel bijzondere shawl van Dries van Noten. Om de prachtige details beter te kunnen zien heb ik er een uitsnede van gemaakt.

Streetstyle in Utrecht: op pad met Cora en Wim

Op pad met locals

Niks zo leuk als met locals door een stad te wandelen langs hun favoriete plekken. Wim en Cora nemen me mee en laten me winkels zien die ik nog niet ken. We gaan eerst naar de Springweg en beginnen bij  DeJuwelier. Wim: “Het is een kleine, maar fijne winkel. Als we een mooi cadeau nodig hebben dan slagen we hier altijd.”

Ook op de Springweg, op nummer 10 zit Zolamanola, waar Cora graag komt. Een winkel met merken als Hope, Christian Wijnants, Acne, Isabel Marant en meer heel verleidelijke merken. De etalage ziet er in ieder geval zeer aanlokkelijk uit!

Er tegenover zit een winkel waar Willem graag kom: Cris, met eigentijdse mannenmode: kleding, maar ook schoenen, tassen en andere accessoires en zelfs (biologische) wijnen. Omdat Wim op zoek is naar een nieuwe jas, lopen we toch even binnen. Helaas, de jas gaat weer terug op het hangertje. Hij is mooi, maar net iets te lang naar z’n zin.

Streetstyle in Utrecht: op pad met Cora en Wim

Second Sas is een tweedehandswinkel, waar ze af en toe iets inbrengen en soms ook weer iets leuks vinden. Het zit bovendien op een heel leuke plek in een van de kelders aan de gracht: Oudegracht aan de werf 193. Dit was een heel klein stukje Utrecht, als het weer kan wil ik heel graag nog eens door deze stad slenteren.

Styled by Juuls is een winkel voor dameskleding en accessoires en zit aan de Korte Jansstraat 18. Dit is ook een van de lievelingsadressen van Cora. Ze verkopen o.a. Tara Jarmon, Filippa K, en See by Chloé. Het favoriete eetadres van Cora en Wim is het Italiaanse restaurant San Siro op het Oudkerkhof 9, pal onder de Dom.

Streetstyle in Utrecht: op pad met Cora en Wim

Zolamanola,
Springweg 10,
3511 VP Utrecht

Cris
Springweg 7
3511 VH Utrecht

DeJuwelier
Springweg 18,
3511 VP Utrecht

Styled by Juuls
Korte Jansstraat 18
3512 GN Utrecht

San Siro
Oudkerkhof 9
3512 GH Utrecht

Streetstyle in Utrecht: op pad met Cora en Wim