Style coach Monique in den Bosch met dochter Nina

Style coach Monique In den Bosch (1959) met dochter Nina Cornelissen (1992)

….en (klein)zoon Micah (2021) in de tuinen van Imkerij Immenhof in Heumen. Omdat hun kinderen zijn uitgevlogen zijn Monique en haar man onlangs vanuit een groot huis in Nijmegen verhuisd naar een kleinere woning in Malden. Monique: “Het huis is kleiner, maar we hebben nu wel een grotere tuin, waar binnenkort een eigen werkruimte voor mij wordt gebouwd. Een atelier waar ik ook (borduur)workshops ga geven.” Nina is illustrator – ze maakt o.a. geboortekaartjes en tekent portretten – en werkt daarnaast als communicatieadviseur. Nina: “Wij wonen in Amsterdam, mijn moeder komt iedere week een dagje oppassen. Het is heel speciaal om te zien hoe mijn moeder met Micah omgaat. Onze band is door zijn geboorte nog meer versterkt.”

Style coach Monique in den Bosch met dochter Nina

Liefde voor bijzondere stoffen en kleding

Ze zijn allebei creatief en visueel ingesteld. Ze delen ook hun liefde voor bijzondere stoffen en kleding. Gevraagd naar hun mooiste gezamenlijke herinnering noemen ze afzonderlijk van elkaar hun bezoek een paar jaar geleden aan de tentoonstelling van Dries van Noten in Antwerpen.

Style coach Monique in den Bosch met dochter Nina

Style coach

Monique is style coach en heeft haar eigen praktijk. Bij haar kunnen vrouwen terecht die op zoek zijn naar een eigen stijl of kledingadvies willen. Monique: “Het is absoluut niet nodig een heel nieuwe garderobe aan te schaffen. Want met het motto van Vivienne Westwood: Buy less, choose well in gedachten kijk ik altijd hoe we dingen anders kunnen combineren. Wat mij opvalt is dat vrouwen altijd geneigd zijn om eerst hun negatieve punten te benoemen. Ik draai het om en adviseer om juist de pluspunten te accentueren. Ben je met bepaalde dingen niet zo blij, camoufleer die dan een beetje. Als je bijvoorbeeld grote borsten hebt is een coltrui niet zo’n goed idee. In dat geval adviseer ik een trui zonder col met een klein stukje kant – van bijvoorbeeld een bloes of los kraagje – eronder uit. Dat opent je gezicht. Niet de trui komt dan binnen, maar de vrouw.”

Workshop borduren

“Mijn nieuwe werkruimte is ook heel geschikt om voor een groepje workshops te organiseren, zoals borduren. Bijvoorbeeld het borduren van bestaande kleding, zoals ik met dit vintage jasje heb gedaan.Of borduren met kralen en pailletten, waarmee je geweldige broches kunt maken.”

Creatieve familie

Wat ze ook delen is hun liefde voor de natuur. Nina: “Niet alleen wij, maar ook mijn vader en broer. Je kunt wel zeggen dat wij een creatieve familie zijn met liefde voor de natuur.” Dat is de reden van hun bezoek aan de tuin van Imkerij Immenhof.  Deze tuin is een oase van rust en een bron van inspiratie, zeker ook op het gebied van kleuren. Er staan overal prachtige schalen met combinaties van verschillende bloemen. Monique: “Een voordeel van verhuizen is dat je nieuwe dingen ontdekt, zoals deze imkerij. Ik wil deze bijzondere tuin heel graag ook aan Nina laten zien.” Micah heeft er nog niet zoveel belangstelling voor, hij slaapt lekker door in zijn draagzak.

Imkerij Immenhof, Rijksweg 224, 6582 AB Heumen/Molenhoek

Style coach Monique in den Bosch met dochter Nina

Je kunt Monique en Nina ook volgen via Instagram: