tentoonstelling Coco Chanel in Londen

Voor mode liefhebbers – en met name liefhebbers van het werk van Coco Chanel – is dit iets om naar uit te kijken. Vanaf september 2023 zal in het Victoria and Albert Museum in Londen een tentoonstelling te zien zijn over Gabrielle Coco Chanel. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het Parijse Palais Galliera.

De expositie Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto is een retrospectief van het leven en de zes decennia lange carrière van de ontwerpster. Het Palais Galliera in Parijs stelde de expositie in 2021 samen. Helaas was er toen – door de pandemie – weinig gelegenheid om naartoe te gaan. Het V&A gaat nu aan deze tentoonstelling een eigen draai geven, er zullen in ieder geval ook stukken uit het eigen archief van het Londense instituut te zien zijn. Directeur Tristam Hunt van het V& A : “We zijn verheugd samen te werken met Chanel en Palais Galliera voor deze tentoonstelling. We hebben de kans de origine en elementen van deze blijvende stijl te onderzoeken en de hoistorische kledingstukken van Chanel uit de collectie te tonen.”

Chanel | MisjaB.nl

Tentoonstelling Gabrielle Coco Chanel

Als je Chanel zegt denk je meteen aan de iconische ‘doorgestikte’ tas, tweedjasjes, parelkettingen, No 5 en ’the little black dress’, Maar er is veel meer te vertellen over deze bijzondere vrouw. Gabrielle ‘Coco’ Chanel was degene die de manier van kleden in het begin van de twintigste eeuw voorgoed veranderde. Interessant te lezen is het artikel dat modejournalist Cécile Narinx schreef voor de Volkskrant ter gelegenheid van de expositie in Parijs (2021): Narinx: “Deze expositie toont hoe radicaal Coco Chanel in de mode was. Haar kleding verloste de draagsters van vrouwonvriendelijkheid.”

Om naar uit te kijken

September duurt nog even, we moeten dus nog even geduld hebben. Op dit moment (6-2-23) staat er nog erg weinig informatie op de site van V&A. Er kunnen er ook nog geen tickets besteld worden. Dus mocht je ernaar toe willen is het zaak zelf de website van het V&A museum in de gaten te houden. Ik heb het in mijn agenda gezet, ik heb er de reis naar Londen in ieder geval wel voor over. En wie weet treffen we elkaar!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This