Tentoonstelling Yves & Catherine in museum No Hero in Delden

Catherine Deneuve in een creatie van YSL op de Golden Globes van 1993.

Yves & Catherine, une histoire d’amour

Een van mijn trouwe volgers attendeerde mij op een interessante tentoonstelling in het oosten van het land. In museum No Hero in Delden is tot 5 januari 2020 de tentoonstelling Yves & Catherine. Une histoire d’amour te zien. Ik ben heel blij met deze tip en deel ‘m graag.

“YSL. Deze drie letters zijn een begrip in de modewereld. Het zijn de initialen van de beroemde ontwerper Yves Saint Laurent (1936 – 2008). De man die met zijn vernieuwende blik en rebelse houding het beeld van de vrouw voorgoed veranderd heeft. De Franse actrice Catherine Deneuve was 22 jaar oud toen zij Saint Laurent voor het eerst ontmoette in 1965. Hij ontwierp de jurk die zij zou dragen tijdens een bezoek aan de koningin van Engeland. Dit zou het begin zijn van een levenslange vriendschap. De twintig ensembles – aangekocht op een veiling van de privégarderobe van Deneuve – uit de collectie van Museum No Hero vertellen samen het verhaal van de bijzondere band tussen de designer en de filmster door de jaren heen.”

Tentoonstelling Yves & Catherine in museum No Hero in Delden

Yves Saint Laurent, Avondpak met Bougainville-print, voorjaar/zomer 1989. Gedragen door Catherine Deneuve op de Golden Globes van 1993.

Museum No Hero toont in deze expositie de eigen collectie, aangevuld met een aantal top-bruiklenen uit andere musea. Zoals de beroemde Mondriaan jurk uit het Rijksmuseum in Amsterdam. En niet te vergeten de iconische smoking voor dames uit het Modemuseum Hasselt. Beide ontwerpen laten zien hoe Saint Laurent met zijn gedurfde ontwerpen de wereld op z’n kop zette.

Ik ga binnenkort zeker een keertje kijken in Delden, ik ben namelijk ook heel benieuwd naar die smoking!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This