door: MisjaB

Tip voor je agenda: Femmes fatales in het Gemeentemuseum

Femmes Fatales in het Gemeentemuseum

Er staan momenteel veel vrouwen aan het hoofd van modehuizen. Maria Grazia Chiuri voor Dior, Miuccia Prada, Vivienne Westwood, Rei Kawakubo (Comme des Garçons), Sarah Burton voor Alexander McQueen.Tot voor kort Phoebe Philo voor Céline. Dat was de reden voor modeconservator Madelief Hohé van het Gemeentemuseum om een overzichts tentoonstelling samen te stellen.

In het museum in Den Haag is werk te zien van Coco Chanel, Jeanne Lanvin, Elsa Schiaparelli, Mary Quant, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel, Miuccia Prada en Maria Gracia Chiuri (Dior). Maar ook van Nederlandse grootheden als Iris van Herpen en Fong Leng. De tentoonstelling is vormgegeven door Maarten Spruyt, die eerder verantwoordelijk was voor de expositie van Puck&Hans in Museum Amsterdam.

Deze tentoonstelling te zien tot en met 24 maart 2019 in Het Gemeentemuseum in Den Haag.

Tip

De ervaring leert dat enige duiding voorafgaand of tijdens het bezoek aan een tentoonstelling heel welkom is. Voor Femmes Fatales worden lezingen georganiseerd door het Gemeentemuseum. Inschrijven kan via de website. Ik heb voorafgaand een lezing bijgewoond die werd gegeven door mode-expert Carien Kanters namens de Vrije Academie. Ik heb ervan genoten en er heel veel van opgestoken. Op hun website heb ik gezien dat de laatste mogelijkheid was op 5 januari. Maar misschien worden er nog meer lezingen georganiseerd gezien de vele belangstelling hiervoor.

De tentoonstelling reist daarna door naar Modemuseum Hasselt en is daar van 13 april tot en met 15 september 2019 te zien onder de titel Wonder Women – Sterke vrouwen in de mode.