parisiennes | MisjaB.nl

 

Parisiennes

Parisiennes lijken een natuurlijk gevoel voor mode en stijl te hebben. Kleden zich alsof ze er helemaal niet zo over nadenken, ze hebben, een ‘je ne sais quoi’ stijl zoals het zo passend genoemd wordt. Schijn bedriegt, uit de stijlgids van Ines de la Fressange (1957), La Parisienne (Terra), blijkt dat ze zich wel degelijk aan enkele gouden regels houden. Het goede nieuws is dat ze die regels best met ons willen delen! Hieronder een paar nuttige tips uit het boek op een rij.

Ines de la Fressange

De tas maakt de look

Tips om je te kleden als een Parisienne

Kies je tas (en schoenen) niet in dezelfde kleur. Alleen als je onder de dertig bent kan dat nog. Daarna lijk je er stukken ouder door! Verder kan en mag er heel veel, van dierenprint tot vuurrood. Een rugzak vind ik dan persoonlijk weer niet zo’n goed idee. En je tas hoeft niet per sé een Chanel te zijn! De tas die je op deze foto ziet is gekocht bij &Other Stories. Kies vooral een tas die bij je past.

Schoenenparade

schoenen

Veel vrouwen zijn, net zoals op tassen, dol op schoenen. Het is ook eenvoudig hoe een paar schoenen je hele look kunnen veranderen. Volgens ‘de’ Parisienne is het beter één paar mooie schoenen te hebben dan een kast vol rommel. En hoge hakken zijn mooi, maar alleen als je er ook goed op kunt lopen. Anders sla je de plank volledig mis.

De totale look is uit

Tips om je te kleden als een Parisienne

Maar dat weten we natuurlijk al lang. Als je je wilt kleden als een Parisienne, maak je een slimme combinatie van chic en goedkoop. Of van nieuw en vintage. Zoals een mooi kasjmier truitje met een vintage tas. Of een dure broek met een bloesje van COS. Het is een eenvoudige regel: nooit een complete set kopen. Koop niet alles in één stijl, maar combineer. Daardoor wordt het spannend.

Voelt het goed, trek het dan aan

Een Parisienne hoor je nooit klagen dat haar rok te kort is, haar jurk te nauw of haar hakken te hoog. De Parisienne kent haar lichaam en weet wat bij haar en haar levensstijl past. En nog belangrijker: het geheim van een fantastische stijl is ‘je goed voelen in wat je draagt’. Dat straal je uit!

mbimg_0380 mbimg_0275-2-4

Dat Parisiennes zich uitsluitend kleden in donkerblauw, beige en wit gaat lang niet altijd op, zoals de dame met de flamboyante hoed bewijst. Of deze modejournalist die ik spotte toen ze op weg was naar een show. Ze draagt een geweldige, gebloemde lange bloes in combinatie met een geprinte broek. En niet te vergeten de bandana met stippen om haar hoofd.

Nieuwe merken

De Parisienne ontdekt graag nieuwe merken, vooral als ze betaalbaar zijn. Ze kan heel blij worden van een vondst bij een warenhuis als Monoprix. Doordat een garderobe van een Parisienne een slimme mix is van goedkope en betaalbare aankopen en een enkel luxe onderdeel. Je kunt niet zien of haar jeans van H&M of Hermès is. Ze geeft ook niet haar hele maandsalaris uit aan een nieuwste ‘must have’. Ze volgt niet slaafs de mode, maar kiest alleen een detail dat tot de laatste trends hoort. Dat is deel van haar charme!

 

Tot slot: kijk net als de grote ontwerpers goed rond, de Parisienne vindt haar inspiratie op straat (en op blogs natuurlijk)! Een tripje naar Parijs zo af en toe is trouwens ook een goede manier. Mijn tips voor deze stad vind je hier.

Parijs | MisjaB.nl

Jardin du Luxembourg, winkels in deze buurt vind je hier.

Keep laughing

De allerbelangrijkste tip die ik in dit boek tegenkwam is: “Keep laughing at fifty and way beyond”. Mee eens?

 

Op zoek naar meer inspiratie? Neem eens een kijkje op het Instagram account van Sophie Fontanel of Inès de la Fressange

Tips om je te kleden als een Parisienne

Sophie Fontanel tijdens Paris Fashion Week 2019 foto: MisjaB