To Audrey with love

TO AUDREY WITH LOVE

In nauwe samenwerking met de Franse couturier Hubert de Givenchy presenteert het Gemeentemuseum in Den Haag een reprospectief van zijn oeuvre. Ook als eerbetoon aan zijn muze en goede vriendin Audrey Hepburn.

Hubert Givenchy

Givenchy (1927) is een van de grote modeontwerpers van de 20ste eeuw. Hij begon zijn modehuis, La Maison Givenchy, in 1952. Hij werkte in dezelfde tijd als Christian Dior en Cristóbal Balenciaga. In 1953 ontmoette hij Audrey Hepburn en ontwierp o.a. kleding voor haar voor films, zoals Funny Face, Sabrina, en natuurlijk Breakfast at Tiffany’s.

Voor Hepburn was hij meer dan een couturier. Er ontstond tussen hen een vriendschap die meer dan 40 jaar standhield. Over zijn ontwerpen zei ze: “His are the only clothes in which I am myself. He is far more than a couturier, he is a creator of personality”.

In 1988 verkocht Givenchy zijn bedrijf aan Louis Vuitton Moët Hennessey. In datzelfde jaar organiseerde het Gemeentemuseum de tentoonstelling ‘Hubert de Givenchy. HauteCouture, gedragen door Audrey Hepburn’. Deze tentoonstelling werd geopend in aanwezigheid van zowel Audrey Hepburn als Hubert de Givenchy. Voor hem is het een genoegen hieraan een vervolg te geven met ‘To Audrey with love’. Givenchy: “To be back in Holland is always an important moment for me and especially in order to present the exhibition ‘To Audrey with love’, an emotional tribute to Audrey Hepburn in her native country and in the great Gemeentemuseum.”

 

De tentoonstelling is te zien van 26 november 2016 tot 26 maart 2017 in het Gemeentemuseum in Den Haag.

 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

Pin It on Pinterest

Share This