MisjaB.nlIMG_9186

 

Wie is Tommy Page

Vorig jaar was zijn winkel het verzamelpunt voor deelnemers aan de jaarlijkse Tweed Ride. Toen had ik geen gelegenheid om binnen te kijken. Hoogste tijd om dat nu alsnog te doen. Sinds een jaar of 4 heeft Tommy Page een winkel in de Prinsenstraat (vlakbij de Noordermarkt) op nummer 7. Het is een vintage mantique, mooie omschrijving voor een winkel met vintage kleding en accessoires voor mannen. Tommy (1975): “Na mijn opleiding aan Modeacademie Charles Montaigne heb ik een jaar of 12 in de confectie-industrie gewerkt. Ik heb gemerkt dat het in die wereld alleen om omzet en geld gaat. Kleding fascineert mij op een heel andere manier. Ik vind duurzaamheid heel belangrijk, ik hoop dat ik daar op deze manier een rol in kan vervullen. Kleding is daarin mijn instrument.”

Tommy Page, Prinsenstraat in Amsterdam

British sportswear

“Ik verkoop veel kleding die is geïnspireerd door de Edwardian periode. De kleding die werd gekocht buiten de normale kleding om, de ‘sportswear’. De ondertoon daarvan is nog steeds in de huidige herenkleding te herkennen. De jasjes werden gemaakt van handgeweven Britse stoffen. Voor mijn winkel selecteer ik alles zelf, alle kleding is van voor 1980. Ik werk samen met Hornets in Kensington, daardoor kan ik tweed en tailoring aanbieden van unieke Britse kwaliteit. Daar ben ik heel blij mee. Daarnaast heb scouts die mij attenderen op bijzondere kleding én ik heb zo mijn eigen adresjes.”

Winkel met sfeer

 

Mooie stoffen slijten ook mooier

“Dit grijze tweed jasje is meer dan 80 jaar oud. Het is ambachtelijk gemaakt. Uiteraard is zo’n jasje als je het nieuw koopt duurder, maar het is ook duurzaam. Uiteindelijk geeft zo’n aankoop meer voldoening. Bovendien slijten mooie stoffen ook mooier. Ik ben nu bezig zelf een serie gestreepte blazers te maken, in de lijn van de ‘British sportswear’. De stof wordt geweven in een weverij in Engeland, vervolgens worden de jasjes gemaakt in Nederland.”

Voor de volgende Tweed Ride, ga ik toch ook eens even neuzen bij Tommy Page. Misschien vind ik er wel een geschikte broek of een leuk passend accessoire.

Tommy Page
Prinsenstraat 7,
1015DA, Amsterdam,

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.

[mc4wp_form id=”19136″]