De trenchcoat, terug van weggeweest

Eigenlijk was deze klassieker onder de jassen nooit echt weg. Eens in de zoveel tijd worden er weer nieuwe varianten op bedacht. Een paar jaar geleden hingen de winkels vol met het korte model. Tijdens Fashion Week in Amsterdam zag ik er opnieuw veel vrouwen in lopen. Het weer was er ook heel geschikt voor, want buiig. Het waren niet de gevoerde jassen, maar de zomerse varianten. Met en zonder kraag, maar niet meer heel kort. En in allerlei kleuren. Als je er op gaat letten zie je ze overal, ook in de winkels.

In het juli/augustus nummer van Vogue las ik, dat verschillende ontwerpers er weer een nieuwe draai aan hebben gegeven. Voor dit najaar hebben Alexander Wang en Valentino de jas met studs versierd. Lanvin heeft de jas kleur gegeven, door vlakken zwart en geel aan te brengen.
Van Burberry, waar de oorsprong van deze jas ligt, hangt er dit najaar zelfs een cape model met bontkraag in de winkels.
trenchcoat-_-MisjaB.nl-  trenchcoat2-_-MisjaB.nl

Wie wat bewaart….

Hoogste tijd dus om mijn trenchcoat ook weer eens tevoorschijn te halen. Het is weliswaar geen Burberry, maar een model van Maura. Jaren geleden gekocht bij Claudia Sträter en heel veel gedragen. Maar inmiddels hangt de mijne al meer dan vier jaar in een hoes te wachten op betere tijden. Die zijn nu aangebroken, ik vind de kleur (donkergrijs) nog steeds mooi, hij past nog. Kortom: wie wat bewaart die heeft wat!

trenchcoat-_-MisjaB.nl
trenchcoat-_-MisjaB.nl-

Idee

Misschien heb je er ook nog een, ergens in de kast? Zoniet, is dat geen enkel probleem. In tweedehands winkels zie je vaak heel mooie exemplaren hangen voor weinig geld. Ook Burberry’s! Het voordeel van een natte zomer is dat we niet hoeven te wachten tot de herfst om deze jas aan te doen. Ik ga ‘m in ieder geval nu al dragen!
trenchcoat-_-MisjaB.nl-

Shirt: by Zenggi
shoes: by Vagabond
ring: H&M
glasses: by Francis Klein
trousers: by Hope

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.[mc4wp_form id=”19136″]