Trends in kleuren voor het voorjaar

Thea van den Nieuwendijk (1955) werkt bij COS in Rotterdam. Daarvoor heeft ze een tijd een eigen winkel gehad in Vlaardingen, dus al met al heeft ze de nodige ervaring. Ze draagt een echte COS jurk in een kleur blauw (Lapis) die je dit voorjaar vaak ziet. Deze jurk is overigens uit de collectie van vorig jaar. Thea: “Het merk spreekt me erg aan, het past bij mij. Het is tijdloze, eigentijdse mode en heeft meestal een eenvoudige belijning.”

Trends voorjaarskleuren

Kleurenpalet

Dit zijn de 10 meest populaire modekleuren voor het voorjaar van 2017. De kleur Greenery is dé kleur van het jaar 2017 geworden. Deze kleuren zullen overigens niet alleen in de mode te zien zijn, maar ook in (woon) accessoires.

trends voorjaarskleuren

 

Bij COS zag ik, naast felle kleuren, zoals oranje, ook donkerder tinten zoals het blauw op de linker foto hieronder. Dat betekent dat er voor iedereen wel iets bij zit. De gele (Primrose) instappers zijn van Camper. De kleur is genoemd naar het geel van een sleutelbloem. Zelf kan ik niet zo goed op instappers lopen, maar ik vind de kleur wel erg leuk en goed te combineren. Het oranje van de rok (COS) is een vurige en best felle kleur. Niet voor niets dat deze kleur Flame genoemd wordt.

Bij Carla

Bij de feestelijke heropening van de boetiek van Carla zag ik deze prachtige, felroze jas en kon het niet laten om ‘m even te passen. Het is een model van het Parijse merk Tara Jarmon. Het is een jas zonder knopen, maar die heb je ook niet nodig bij mooi weer. Op de foto gecombineerd met m’n donkerrode jurk van House of Philana en de ketting van Vanilia. Laarzen zijn van Vagabond. Deze felle roze kleur heet Pink Yarrow, vernoemd naar de bloem Duizendblad. Het past wat mij betreft goed bij het donkerrood van de jurk.

 MisjaB.nl

Op deze foto is goed te zien dat de jas gemaakt is van een grof geweven linnen. De ketting laat zien dat je deze jas met allerlei kleuren goed kunt combineren. Het lijkt, in ieder geval wat kleding betreft, een kleurrijk voorjaar te worden. Ik heb eerlijk gezegd niet zo heel veel kleur in m’n kast, laat staan een roze jas. Ik ga er dus nog wel een nachtje over slapen.

 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief met de beste artikelen.[mc4wp_form id=”19136″]