Twee tweedehands winkels in Straatsburg

Afgelopen week was ik – samen met meneer B – voor het eerst in Straatsburg. Deze stad in Frankrijk stond al een tijdje op ons lijstje. Nu hebben we er op de terugweg vanuit de Morvan een kleine omweg voor gemaakt. We logeerden in Chambre d’hôte la Cour des Amis in Vendenheim, een dorp op zo’n 15 km afstand van Straatsburg. In dat dorp is weinig te beleven, maar er is wel een treinstation met een goede verbinding met Straatsburg. De omweg die we er voor maakten was alleszins de moeite waard. Wat een prachtige stad is het. Sfeervol, goed verzorgd en met heel veel authentieke vakwerkhuizen. In één dag kun je natuurlijk niet de hele stad leren kennen en moet je keuzes maken. Eén van de wijken die we hebben gezien is Petite France. Het is zeker de moeite waard, een wijk met veel restaurants en leuke pleinen. Heerlijk om rond te wandelen.

winkels in Straatsburg

Twee tweedehands winkels in Straatsburg   

Accessible

Van te voren had ik uitgezocht welke tweedehands winkels ik graag wilde zien. Want meneer B vindt het leuk om met mij een stad te verkennen, maar wil op zo’n dag niet winkel-in en winkel-uit. En op zijn wensenlijstje stond bezichtiging van het gebouw van het Europese Parlement. Toevallig zitten de twee winkels van mijn lijstje vlak bij elkaar in de Rue du Jeu des Enfants. Op nummer 14: Accessible. Een royale en goed verzorgde winkel, met kleding, schoenen en accessoires van bekende merken. En met heel veel tassen.

Troc-mode

Twee tweedehands winkels in Straatsburg   

Iets verderop, op nummer 38, zit Troc-mode. Naar mijn idee een nog iets luxere en iets smaakvoller ingerichte winkel. Op de foto rechts de vriendelijke eigenaresse, zij vertelde trots dat Troc-mode inmiddels al ruim 30 jaar bestaat. Het is een winkel met een heel groot assortiment. Kleding, schoenen, sieraden, tassen en andere accessoires. Het is een adres waar je met gemak een hele middag kunt doorbrengen om allerlei dingen te passen. Ik pikte er een jurk uit die me opviel door de prachtige kleur paars in combinatie met de rode dahlia’s. Niet zo verwonderlijk dat het een Dries van Noten bleek te zijn. De jurk paste precies en de kleur stond mooi, maar ik besloot om ‘m toch niet te kopen. Ik draag niet zo vaak jurken, bovendien was ik bang dat ik geen grammetje meer mocht aankomen. Met nog een paar gezellige dagen vakantie tegoed leek me dat toch niet zo’n goed idee. Maar leuk was het passen wel! En ik ga zeker op zoek naar een blouse in die kleur paars.

 

Lunch

Mocht je tijd hebben om te lunchen: ik kan le Bistrot des Copains aanbevelen. Het zit op 12, Quai Finkwiller. We hebben er heerlijk buiten gegeten, op een gezellig terras vlakbij het water. Ik ben blij dat we de stad nu eens hebben bezocht in plaats van er langs te rijden. En wie weet ga ik er nog eens uitgebreid winkelen met een vriendin.